Storebro vann genrepet mot Målilla efter vändning

Peter Magnussons Storebro IF slog division 6-laget Målilla GoIF med 2–1.

Storebro IF har gjort en stark försäsong. I genrepet borta mot Målilla GoIF vände de underläge till seger med 2–1.

Andreas Lövgren gav Målilla GoIF en kanonstart på matchen med 1–0 efter tre minuters spel. Storebros senaste nyförvärv Dino Teljigovic kvitterade efter dryga kvartens spel och Erik Jigsved sköt division 5-lagets segermål med 20 minuter kvar att spela.

– Vi kom inte igång de första tio minuterna och de gjorde 1–0 på en icke-chans. Efter deras mål kom vi igång och spelade riktigt bra med platsväxlingar och bolltrillande och satte 1–1 välförtjänst. Vi var bra i tio minuter i början av andra halvlek innan vi tappade rörelse och Målilla tog över spelet. De var bättre än oss sista 30 minuterna och vi kämpade på trots att spelet inte funkade, säger Peter Magnusson, tränare i Storebro.

Målillas tränare Roger Rönnlund tycker att lagets insats var både bra och mindre bra.

– Ömsom vinömsom vatten. Vi började bra och sedan hade Storebro mer boll än oss, men sista kvarten i första halvlek fick vi bättre koll. I andra halvlek blev vi för uddlösa framåt eftersom vi fick göra mycket byten. Det var ett fall framåt jämfört med senaste matchen mot Hebe.

Magnusson delade ut beröm till mittbackarna Dzenan Hrnic och Mahmoud Moustafa, Erik Jigsved och Richard Quimbay. Bäst i rödvitt var Leo Isomettä Stolt, Marcus Skoog och Vilgot Pernius.

Storebro ställde in helgens premiär mot IFK Tuna och premiärspelar istället borta mot Ankarsrum på lördag. Målilla GoIF drar igång sitt seriespel hemma mot Fårbo FF på torsdag.