Annons:

Lojal fick ändra om i paus – då blev matchbilden annorlunda

Ayman Abualhala nätade dubbelt i Lojals derbyseger. Foto: Arkivbild

Lojal fick ändra om i paus – då blev matchbilden annorlunda

IF Hebe höll 0-0 till halvtid i kommunderbyt mot SK Lojal. Då ändrade Venas stolthet om – och vann till slut med klara 3-0.
– Vi fick till ett helt annat spel, säger tränaren Viktor Gimolli.

Annons:

Hebes tränare Felix Andersson hade nämligen bra koll på Lojal och lyckades till 100 procent med sin taktik i första halvlek.

– Vi får Lojal helt dit vi vill ha dem. Vi stänger till i mitten och gör det jättetrångt. Vi vet ju att de vill rulla mycket i mitten, så vi täppte till där och det funkade perfekt i första halvlek, säger han.

I paus valde därför Lojals tränare Viktor Gimolli att ändra om.

– Vi hade mycket boll i första, men skapade inget. De stängde till mitten för oss, men till andra halvlek ändrade vi om till 4-4-2 och skickade upp Ayman (Abualhala) i anfallet. Vi fick ett helt annat spel och kom till mycket farliga lägen, säger han.

Ayman tvåmålsskytt

Just Ayman Abualhala gjorde både 1-0 och 3-0 för gästerna medan Jetmir Shehi satte 2-0-målet. 

– Vi har 80 procent bollinnehav och de har nog inte ett skott på mål på hela andra halvlek. Vi fick ytorna som vi ville ha och totalt sett var det en stabil match, säger Gimolli.

Felix Andersson konstaterade lugnt att topplaget vann rättvist.

– Det är aldrig roligt att förlora, men när de gör 2-0 går luften ur oss lite. Jag var mest glad sista 20 över att det inte blev mer än 3-0. 

Beröm i Hebe fick Remy Barraza, Robin Söderholm och Mahmed Ali. I Lojal fick hela laget plus för den andra halvleken men det var Ayman Abualhala och Mohammad Qasem som var mest utstående.

HÄR kan du se hur det ser ut i tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt