Annons:

Jumbon HFK utan chans mot Västervik som vann med 9–0

Vilma Winqvist gjorde två mål när Västervik vann med 9–0 mot Hultsfred. Foto: Stefan Härnström

Jumbon HFK utan chans mot Västervik som vann med 9–0

Västerviks Damfotboll IF gjorde processen kort med Hultsfreds FK och vann med förkrossande 9–0. 
– Det var kul att se att vi fortsätter spela som vi har sagt att vi vill göra, säger Västervikstränaren Fredrik Walfredsson. 

Annons:

Västervik tampas i toppen och Hultsfred i botten i division 3. Dagens match på Bökensved blev en ensidig historia som Västervik hade full kontroll på i 90 minuter. Västervik ledde med 4–0 i halvtid och gjorde ytterligare fem mål efter paus. Vilma Winqvist och Malin Blidfors gjorde mål vardera. Övriga mål prickades in av Michaela Degerman, Hanna Nilsson, Sara Ströberg, Astrid Göthberg och Anja Svensson. 

– Vi har tålamod i spelet och spelar på sättet som vi vill spela. Vi trummar på i 90 minuter. Slutresultatet speglar matchen rätt bra. Det var en riktigt bra laginsats och avbytarna kommer in och gör det jättebra, säger Fredrik Walfredsson.

Ny förlust för HFK

Jumbon Hultsfred åkte på en ny tung förlust och har sju poäng upp till Vimmerby IF B på säker mark. 

– Västervik är ett bra lag med snabba spelare. Vi tröttnar i andra halvlek och det gör att det blir lite för många baklängesmål. Det hade kunnat bli några färre mål med bättre ork, säger Christian Johansson och fortsätter:

– Jag tycker att vi håller ihop laget betydligt bättre i dag än föregående match och samarbetat över hela planen. Med lite flyt hade vi kunnat göra ett mål, men som helhet är det inte så mycket att säga om. Vi har ett ungt och orutinerat lag medan Västervik kommer från division 2 och vill komma tillbaka dit. 

Hultsfredsmålvakten Felicia Johansson fick beröm tillsammans med Ida Tuvesson och Caroline Phalén.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt