Annons:

VSGF möter allsvenskt lag till minne av bortgångna Moa i kväll

Deniz Hümmet och hans lagkamrater i Kalmar FF spelar Moa Anderssons minnesmatch på Virumsvallen i Virserum i afton. Foto: Bildbyrån

VSGF möter allsvenskt lag till minne av bortgångna Moa i kväll

En stor fotbollsfest står för dörren. I kväll spelar allsvenska klubben Kalmar FF en match till minne av bortgångna Moa Andersson mot Virserums SGF på Virumsvallen.
– Vi hoppas givetvis på mycket publik, säger Adis Mulisic, engagerad i Virserums SGF

Annons:

Moa Andersson brann för idrotten i Virserum och föreningen Virserums SGF där hon startade både dam- och flicklag på fotbollssidan. 

I mars 2017 avled Moa Andersson hastigt vid blott 19 års ålder. Kort efter hennes bortgång startade föreningen Virserums SGF tillsammans med föräldrarna Kent Andersson och Carin Närklin Andersson Moa Anderssons minnesfond. Det delas varje år ut stipendier från fonden till aktiva ungdomar inom föreningen och aktiviteter för barn och unga anordnas. 

KFF kommer med ordinarie a-trupp

På måndag arrangeras en minnesmatch på Virumsvallen – och alla entréavgifter går till minnesfonden för att stötta VSGF:s ungdomsverksamhet. Kalmar FF:s allsvenska lag spelar uppvisningsmatchen mot ett för dagen ihopplockat Virserums SGF, som står utan seniorlag i seriespel den här säsongen. 

– Fantastiskt kul att Kalmar FF kommer till Virserum med ordinarie a-trupp. Det finns inte så mycket att säga om matchen i sig. Det sportsliga står inte fokus. Det vi hoppas på är att det kommer mycket folk och det verkar som att det kommer vara uppehåll när matchen spelas, säger Adis Mulisic. 

Vad hoppas ni på rent publikmässigt?

– Svårt att säga. Informationen om matchen har kommit ut bra, framför allt när Kalmar FF själva verkligen trycker på knappen och marknadsför matchen. 

Kent Andersson, Moas pappa, tog kontakt med Kalmar FF förra sommaren och frågade om allsvenska klubben ville stötta minnesfonden på något sätt. Nu är minnesmatchen på Virumsvallen bara några timmar bort. 

– Det är jättekul att Kalmar FF kommer till Virserum. Jag känner hur mycket Kalmar FF brinner för sådana här saker. När frågan kom på tal sa dem att det var inget snack och att de kommer med A-truppen. Det är så kul att alla ställer upp och det blir en annan approach i och med att det är Moas minnesmatch, säger Mulisic. 

KFF-legendaren gör comeback

Adis Mulisic har satt ihop Virserums lag som består av cirka 20 spelare. 

– Vi har ett lag med bara Virserumskillar och det var inga konstigheter att få tag i folk. Hade vi inte fått ihop tillräckligt många spelare hade vi fått plocka in några Kalmar FF-legendarer men i och med att vi har strax över 20 spelare finns det ingen anledning att göra det, säger Adis Mulisic. 

Kalmar FF-legendaren Viktor Elm, som slutade spela efter säsongen 2020, finns med i KFF:s trupp. Det gäller även Emin Nouri och Tobias Eriksson. 

Moas syster Mimmi Andersson håller ett tal före matchstart och VSGF får chansen att visa upp alla sina ungdomslag i halvtid.  

– Vi har även mycket kringaktiviteter med hoppborg, skattjakt och lotteri med en signerad matchtröja från Kalmar FF och presentkort som vinster. 

Fakta

Laguppställningar till minnesmatchen i Virserum:

Virserums SGF:s lag: Belmin Hrustic, Henrik Fransson, Abdullah Al Hariri, Calle Brolin, David Axelsson, Lars Arvidsson, Mattias Andersson, Amar Selimovic, Meron Abraham, Mats Andersson, Ruben van Manen, Amer Asic, Fred Nahayo, Gustav Rosander, Erik Arvidsson, Alexander Idemark, Ibrahim Haddar, Deart Agushi, Alaa Al Saadi, Jonathan Sahlström, Muhammed Saad Edin och Staffan Ahlqvist.

Kalmar FF:s lag: Ricardo Friedrich, Jakob Kindberg, Casper Andersson, Axel Lindahl, Davíd Kristján Ólafsson, Rasmus Sjöstedt, Kevin Jensen, Mileta Rajovic, Simon Skrabb, Johan Karlsson, Noah Shamoun, Isak Bjerkebo, Saku Ylätupa, Deniz Hümmet, Nahom Girmai Netabay, Robert Gojani, Rony Jansson, Arash Motaraghebjafarpour, Elias Olsson, Romario Sipiau, Lars Saetra, Viktor Elm, Tobias Eriksson och Emin Nouri.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt