Annons:

Nu blir det KM i futsal igen – här är lagen som kommer till spel

Den 27 januari blir det ett kommunmästerskap i futsal även i Hultsfreds kommun. Krister Borgh ser fram emot turneringen. Foto: Arkivbild

Nu blir det KM i futsal igen – här är lagen som kommer till spel

Premiärcomebacken för ett kommunmästerskap i futsal i Hultsfreds kommun blir en avskalad variant. Arrangörsklubben Hultsfreds FK deltar tillsammans med tre andra lag. Dessutom möts de två damlag som finns i kommunen i två matcher.

Annons:

Kommunmästerskapet i Vimmerby kommun har spelats varje år, frånsett två pandemiår, sedan 1982. I Hultsfreds kommun har något motsvarande inte spelats sedan 90-talet. 

Men nu är det dags igen. Den 27 januari väntar ett kommunmästerskap i futsal för herrar även här. Arrangörer är Hultsfreds FK och turneringen spelas i Hagadals sporthall. 

– Jag vet inte exakt vem som kläckte idén, men vi fick det till oss från styrelsen att vi skulle anordna ett inomhusmästerskap, berättar HFK:s Krister Borgh. 

Det blir dock en avskalad variant första året. Varken IF Hebe, Mörlunda GIF och Virserums SGF kommer till spel. 

– Hebe har många som spelar handboll och får inte ihop tillräckligt bra lag, Mörlunda får inte ihop det heller och Virserum har inte svarat. 

Att inte Mörlunda får ihop det beror på att Mörlunda redan anmält sig till en cup i Fliseryd innan de fick frågan om den här turnering.

Fyra lag gör upp

Därmed blir det HFK, SK Lojal, Järnforsens AIK och Målilla GoIF som gör upp om den första KM-titeln. 

– Vi kör att alla möter alla och sedan blir det semifinaler och final. Ettan i gruppspelet möter fyran och tvåan möter trean. Vi var inne på dubbelmöten först, men väljer att göra så här. 

Turneringen börjar vid 09.30 och matchen kommer att vara 20 minuter långa. I Vimmerby är intresset jättestort och det är alltid fullsatt i Idrottshallen. 

– Det är alltid svårt att säga något om intresset när man startar något nytt, men får vi 200 åskådare så är det en bra start. 

Lojal som favoriter

Klubbens förhoppning är att det här ska bli en årlig återkommande futsalturnering. På sikt vill man också få med alla sju lag i kommunen. 

Krister Borgh ser Lojal som favoriter till att vinna.

– Lojal lär ha ett rätt bra inomhuslag, skulle jag tro.

Det kommer även spelas två dammatcher mellan kommunens enda damlag. Efter gruppspelet möts HFK och Rosenfors IK och samma två lag möts även innan finalen.  

Fakta

Spelschemat: 

09.30 Hultsfreds FK-Järnforsens AIK

10.00 SK Lojal-Målilla GoIF

10.30 SK Lojal-Hultsfreds FK

11.00 Järnforsens AIK-Målilla GoIF

11.30 Hultsfreds FK-Målilla GoIF

12.00 Järnforsens AIK-SK Lojal

13.00 Semifinal 1

13.30 Semifinal 2

14.30 Final

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt