Annons:

Ringström har många järn i elden – tror på sitt Rosenfors

Rosenfors IK startar serien ikväll. Foto: Emma Henriksson

Ringström har många järn i elden – tror på sitt Rosenfors

På måndagskvällen är det dags för Rosenfors IK att spela sin premiär i division fyra. Laget gör det med en ny tränare på bänken.
– Det känns som en väldigt spännande uppgift. Nu ska det bli roligt att äntligen köra igång med seriematcher, säger Pierre Ringström.

Annons:

I vintras tränade Pierre Ringström Virserums SGF:s herrlag i innebandy. Nu gör han debut även som fotbollstränare.

– Det känns som en väldigt spännande uppgift. Jag hoppade på detta för att gruppen verkade vara bra. Jag fick helt enkelt en bra känsla under mötena och klubben tror på den här lösningen. Det ger mig lite självförtroende att lyckas, säger Pierre Ringström.

Många uppdrag

Pierre Ringströms åtaganden stannar dock inte där. Han kommer under säsongen att finnas tillgänglig för spel i Frödinge/Brantestad SK. Om det stannar där? Nej, han är dessutom fotbollsdomare.

– Jag har att göra, haha. Mitt fokus kommer att ligga helt på Rosenfors och på min pojk, som ska börja spela fotboll också. Spela i FBSK kommer jag bara att göra i mån av tid. Oftast har vi träningar samma dagar och då blir det svårt, men behöver de hjälp någon gång ställer jag upp.

Och dömandet?

– Det får bli så lite som möjligt. Det blir väl lite på linjen och kanske några division sex-matcher.

Ska du fortsätta träna Virserums SGF i innebandy kommande säsong?

– Jag vet inte alls. Jag har fått två andra erbjudanden från innebandylag, men jag vet inte vad som händer där.

Startar serien ikväll

Ringström är imponerad av RIK-spelarnas insats under försäsongen.

– Vi har tränat två till tre gånger i veckan, det har blivit mycket fysträning. Jag har inte koll på snittet, men vi brukar vara runt 17-18 spelare på varje träning. Vi har en väldigt bred trupp. På de fyra matcherna vi spelat under försäsongen har vi använt 30 spelare. Det finns en bra blandning av rutinerade spelare och yngre spelare. Det ska bli väldigt intressant att starta serien nu.

Hur har det sett ut i träningsmatcherna?

– Målet för min del har varit att alla ska få känna på det och få chansen att visa framfötterna. Den tanken har jag genomfört. Dock hade jag velat ha en match till för att spela ihop elvan till premiären, säger Pierre Ringström.

Han fortsätter:

– Vårt huvudsakliga fokus ligger på att få ihop gruppen på ett bra sätt. Vi ska bygga på sikt och försöka störa så många lag som möjligt.

Ikväll inleder Rosenfors serien med bortamatch mot Tjust B.

– Det blir säkert en tuff match. Tjust är ett bra lag, ingen tvekan om det. Vi kommer att ge allt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt