Annons:

Ungdomarna tar över i Målilla: ”Lite av en oslipad diamant”

John Bah, Elias Holmwall och Lucas Anemyr är tre av spelarna i Målillas trupp. Foto: Målilla GoIF

Ungdomarna tar över i Målilla: ”Lite av en oslipad diamant”

Det är ett till stora delar ungdomligt Målilla GoIF som på torsdagskvällen kliver in i division sex.
– Vi har ett väldigt ungt lag, det är skoj. Killarna tränar på bra så vi har börjat få in en bättre träningskultur också, säger Målillatränaren Roger Rönnlund.

Annons:

Roger Rönnlund har en god känsla inför premiären i division sex.

– Jämfört med i höstas känns det 100 klasser bättre. Nu är vi folk på träningarna. Sen hade jag önskat lite fler träningar på de som ska vara våra ledande spelare, säger Roger Rönnlund och nämner spelare som Leo Stolt, Dennis Adolfsson och Eric Ottosson.

– Leo har nyss kommit igång och spelade sin första match nyligen. ”Otto” (Eric Ottosson) har varit med lite mer. Dennis har inte tränat så mycket, men ska vara med i premiären. Där kommer vi att ha det bästa laget vi kan erbjuda i år. 

”Från klarhet till klarhet”

I den rödvita truppen finns strax över 20 spelare.

– Sedan vi gick på gräset i Målilla har vi snittat 18 spelare per träning så på det sättet är vi på väg åt rätt håll, säger Roger Rönnlund.

Målilla har ett koppel unga spelare som lär få mycket speltid under säsongen. Rönnlund nämner till exempel Vilgot Pernius, 15, Brajan Kopal, 16, Ludwig Anemyr, 16, och Elias Holmwall, 17.

– Det är duktiga killar. Titta på en sådan som Brajan till exempel. Han har gått från klarhet till klarhet i backlinjen under försäsongen. Elias är en utpräglad målskytt. Han är bara 17 år och lite av en oslipad diamant. Han är väldigt smart och duktig en mot en. Som med många spelare i den åldern behöver han ta jobbet hårdare, men det har blivit bättre på slutet.

Toppkvalitén saknas

Ett intressant nyförvärv i Målilla är offensivt lagda John Bah.

– Det händer alltid saker omkring honom och han uppehåller många motståndare. Sen behöver han släppa bollen lite mer, men även det har blivit bättre den sista tiden.

Hur står sig årets lag jämfört med 2023 års lag?

– Jag skulle säga att vi är jämnare i år. Toppkvalitén kanske saknas i vissa lägen, men jag ser inte att vi är sämre än förra året om alla håller sig hela.

Roger Rönnlund säger så här om lagets målsättning:

– Det är svårt när man inte vet så mycket om de andra lagen, men jag har hört att flera av dem har förstärkt sina lag. För att reta ”Jocke” (Blomberg, tränare i Mörlunda GIF) lite så säger jag att det viktigaste är att komma före Mörlunda, haha. Skämt åsido, det är inte viktigt. Det är som vilka matcher som helst, bara att de är lite roligare att vinna. Jag önskar att vi ska vara med i toppen, men vi får väl se. Det kan bli både fågel eller fisk.

På torsdagskvällen spelar Målilla GoIF hemma mot Långemåla.

– Det är ett lag vi ska slå, annars får vi nog problem skulle jag tro, säger Roger Rönnlund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt