Annons:

Ny seger för HFK – hon gjorde hattrick

Caroline Phalén satte tre nya baljor i kväll. Foto: Arkivbild

Ny seger för HFK – hon gjorde hattrick

Hultsfreds FK tog sin fjärde raka seger och står därmed på full pott hittills. Lagets skyttedrottning Caroline Phalén låg bakom allt och svarade för tre mål och en målgivande passning i segern mot Västerviks Damfotbolls b-lag.  

Annons:

Hultsfreds tränare,Krister Borgh, var mycket nöjd över sitt lags insats. Han berättar att inledningen var lagets bästa hittills denna säsong:

– Första halvtimmen måste vara det bästa vi spelat på hela säsongen. Spelmässigt är det jättebra och vi skapar jättemånga fina chanser. Jag kan tycka att vi borde gjort ett mål till där åtminstone.  

Även fortsättningen var stabil från HFK:s sida. Västervik, som kom till matchen med en seger med 6-0 mot Rödsle i ryggen, var aldrig riktigt nära att rå på dem, menar Borgh:

– Vi tappar lite efter första trettio kanske, men det är aldrig riktigt nära. Hela insatsen är riktigt stabil från vår sida. Vi skapar mycket chanser och spelar fin fotboll i stora delar av matchen. Jag tycker att vi går framåt spelmässigt hela tiden, vilket är jättekul.

Borgh plussade hela laget för insatsen, men valde att lyfta Elsa Nilsson och Julia Ingemarsson lite extra. Målen gjordes av Carline Phalén 3, samt Julia Ingemarsson. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt