Annons:

Succé redan vid premiären – nu har arrangemanget vuxit sig ännu större

54 lag i fjol, 73 i år. Turneringen Klassfotboll, som arrangeras av VSGF, har vuxit sig ännu större. Foto: Lotta Madestam

Succé redan vid premiären – nu har arrangemanget vuxit sig ännu större

Det blir en fortsättning på turneringen Klassfotboll – som dessutom vuxit sig ännu större än premiäråret.
– Vi räknar med 2 000 personer på Virumsvallen på lördag, säger Linda Bengtsson, en av de engagerade i "Klassfotbollsgruppen”.

Annons:

Det är inte fel att säga att Virumsvallen i Virserum kommer invaderas av människor på lördag. För även om intresset var stort redan första året har andra upplagan av VSGF:s Klassfotboll väckt ett ännu större intresse.

– Vi har många fler lag i år, 73 jämfört med 54 i fjol. I år deltar runt 830 spelare och en himla massa ledare, så vi räknar med 2 000 personer på Virumsvallen på lördag med publiken inräknad, säger Linda Bengtsson.

Förutom att fler klasser i kommunen ställer upp och skolor från Vimmerby, Ankarsrum, Kalmar, Växjö och Korsberga kommer tillbaka har också intresset spridit sig till fler skolor utanför kommunen, där två lag från Fågelfors och två från Ekenässjön är nya i anmälningslistan.

Vad säger du om att långväga skolor också vill delta?

– Det är jätteroligt att det sprider sig. Vi har verkligen lobbat för det och skickat ut material, så det är kul att de vågar prova på, säger Linda Bengtsson.

Varit en tuff uppgift 

I år har Klassfotboll utökats till att omfatta förskoleklass till årskurs sju, där sjundeklassarna är nya. De som gick i årskurs sex i fjol får med andra ord en ny chans, även att de går på högstadiet.

Allt sammantaget har dragit med sig, som man brukar säga, angenäma bekymmer.

– Vi har behövt utöka med många fler domare, nu kommer vi ha 18 domare från Virserum, Järnforsen och Hultsfred i gång hela dagen. Det var ett bestyr att få ihop alla de och vi behöver också ha en plan till, åtta istället för sju.

Och till det kommer förstås ett stort gäng funktionärer som ansvarar för allt runt omkring, allt ifrån parkeringsvärdar till kiosk- och grillpersonal.

– Det är 50-60 funktionärer, engagemanget är jättestort, säger Linda Bengtsson tacksamt.

"Vi hade en fantastisk dag"

Även i år är det gratis att delta, så klubben är beroende av sponsorpengar som går till bollar, vattenflaskor och tröjor.

– Det är flera sponsorer som sagt att de tycker det är väldigt kul att lagen är blandade killar och tjejer, men också att det är gratis att delta är en stor grej för några av våra sponsorer med tanke på att det finns barnfattigdom, säger Linda Bengtsson.

Vad tror du det är som gör Klassfotboll så populär?

– Vi hade en fantastisk dag förra året, med härligt väder, härlig stämning som vi kan tacka både organisationen, planvärdar och alla spelare och ledare för. Alla bidrog med sitt till att det blev så god stämning. Hela turneringen bygger ju på att vi ska ha kul tillsammans och fair play.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt