Annons:

Hultsfred pulveriserade Frödinge i tidig seriefinal

Laura Solterbeck och Caroline Phalén gjorde sju av åtta mål när Hultsfreds FK bjöd på en jättekross hemma mot dåvarande serieledaren Frödinge/Brantestad. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfred pulveriserade Frödinge i tidig seriefinal

Seriefinalen i division 3 blev en ensidig historia.
Hultsfreds FK vann med förkrossande 8–0 (!) mot Frödinge/Brantestad – och är nu ensam serieledare.
– Första halvlek är en av de bästa halvlekarna vi har gjort på tre år, säger tränaren Niklas Föghner.

Annons:

Det var matchen där Hultsfred och Frödinge/Brantestad i en tät drabbning skulle göra upp om vilket fotbollslag som är division 3-seriens just nu bästa- 

Men det blev en sällan skådad överkörning på Knektavallen och publiken som hade hoppats få en se en jämn match blev snuvade på konfekten.

Hultsfred utklassade Frödinge med 8–0 efter att ha lett med 5–0 i halvtid. 

– Första halvlek är en av de bästa halvlekarna vi har gjort på tre år. Det är energi, fart och fläkt. Alla visar vilja och går in och vinner första-, andra- och tredjebollar. Det är förklaringen till att det står 5–0 i halvtid, säger Hultsfreds tränare Niklas Föghner. 

Besviken bortatränare

Inför matchen var båda lagen överens om att Frödinge bar favoritskapet, något som de inte lyckades hantera. 

– Vi hade allt att vinna. Vi gick inte in som favoriter i den här matchen. Vi slog ur underläge och lyckades med det, säger Föghner.  

Robin Blomberg, tränare i Frödinge, hade svårt att sätta ord på sina känslor efter den stora derbytorsken. 

– Ja, var ska jag börja?, säger han och funderar en stund innan han fortsätter:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi får väl utvärdera denna match lite grann. Jag får börja med att gå till mig själv. Jag vill inte ta ifrån Hultsfred någonting. De är mycket, mycket hungrigare rakt igenom och det gör att de är bättre på allt. Det är ändå seriefinal och match mot Hultsfred, då borde vi vara betydligt mer taggade än vad vi var i dag. De vann alla närkamper, säger Robin Blomberg. 

Solterbeck imponerade

Även om första halvlek stack ut gjorde Hultsfred en bra insats i andra halvlek där man vann kampen överallt på planen och gjorde flera vackra mål. 

Laura Solterbeck och Caroline Phalén låg bakom allting framåt och gjorde sju av åtta mål. Phalén gjorde fyra mål och Solterbeck tre. Tilda Föghner gjorde ett av målen i första halvlek. 

– Det offensiva spelet fungerade hur bra som helst. Laura var vår bästa spelare, hon sprang på allt, löpte in i rätt ytor och fick utdelning, säger Föghner. 

Hur stolt är du över lagets insats?

– En sån här dag var det jättekul att stå bredvid planen och titta på fotboll. 

Gick upp i ensam serieledning

Samtidigt som HFK körde över FBSK tappade Hultsjö IF Atom viktiga poäng borta mot Västervik (3–3). Det betyder att HFK ligger tre poäng före Frödinge och Hultsjö i toppen. 

– Det är alltid kul att leda en serie men vi tittar verkligen bara på nästa match. Så är det hela tiden. Nu är vi glada i kväll, sen är det nästa match. Det gäller att vi kommer väl förbereda till matchen mot Vimmerby B och inte ägnar hela midsommarhelgen åt att fira att solen skiner. 

Bäst i Hultsfred var Laura Solterbeck, Caroline Phalén, Tilda Föghner, Maria Sundberg och Shams Tarabeih. 

Louise Pettersson och Jeanette Lind var godkända i FBSK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt