Annons:

VIF visade klass – besegrade HFK i genrepet

VIF visade klass och vann med 4-1. Foto: Simon Henriksson

VIF visade klass – besegrade HFK i genrepet

Det blev seger 4-1 (1-1) för Vimmerby IF i genrepet mot Hultsfreds FK. VIF var klassen bättre, särskilt i andra halvlek, och vann rättvist.
– Det var definitivt godkänt, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Division 4-laget Hultsfreds FK stod upp väl i den första halvleken mot division 3-laget Vimmerby IF. John Svensson gav HFK ledningen med 1-0, men Niklas Gunnarsson dundrade in en frispark till 1-1 i slutet av första halvlek.

HFK-tränaren Jerker Einarsson var nöjd med de första 45 minuterna.

– Den första får vi ta med oss. Vi pratade mycket om prestationen och vet att de tränar mer än oss, är skickligare och smartare. Men första är jättebra. Vi tar jobbet, vinner en hel del dueller, sedan faller vi på en del egna misstag i andra halvlek, säger han.

I den andra halvleken klev Mohammad Jafr in i handlingen och svarade för ett äkta hattrick. Därmed vann VIF genrepet med 4-1.

– Det här är första matchen där vi omvandlar chanserna till mål. Vi var effektiva och jag upplevde att det fanns en vilja och ambition att visa klasskillnaden. Det är jättebra att avsluta försäsongen så här. Det är särskilt viktigt att Jafr kommer igång. Han kommer bli viktig offensiv. De unga killarna tar ansvar och tar för sig, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

"Ganska nöjd"

Flera unga spelare imponerade i hemmalaget och VIF hade bra fart på bollen och rörelse matchen igenom.

– Vi har pratat mycket om rörelsen och att byta plats med varandra offensivt. Det börjar sätta sig. Vi har en tung period av träningar bakom oss, men det här definitivt godkänt. Jag är ganska nöjd, vi har fem förluster och två vinster på sju träningsmatcher och har mött tre division 2-lag och ett division 1-lag, säger Zivic.

Markus Ahl fick kasta in handduken på lördagsförmiddagen. Hur Zivic ska formera startelvan nästa helg är han ganska klar på, men det är inget han tar utåt.

– Till 95 procent är jag säker på startelvan, men vi vinner inget på att annonsera ut den.

"Dit vi vill komma"

Jerker Einarsson tyckte att hans lag kunde lära av motståndet.

– De tar löpningar och har rörelse på alla spelare, det är dit vi vill komma också. De spelar enkelt på ett och två tillslag och det är viktigt att spelarna får se det.

Hos VIF fick Simon Larsson och Mohammad Jafr beröm. I HFK berömdes Christopher Einarsson, Alexander Gustafsson, Robin Gunnarsson och Charlie Olsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt