Annons:

Pendlar 20 mil till träningarna: ”Ska jag spela är det i Målilla”

Eric Karlström pendlar 20 mil till varje träning. Foto: Linus Johansson

Pendlar 20 mil till träningarna: ”Ska jag spela är det i Målilla”

En flytt till Växjö har inte hindrat Eric Karlström från att fortsätta spela i moderklubben Målilla GoIF. Säsongen 2019 blir inget undantag.
– Det har inte funnits några tankar på att spela någon annanstans. Ska jag spela är det i Målilla, säger Eric Karlström.

Annons:

I januari 2018 flyttade Eric Karlström till Växjö för att utbilda sig till polis. Det har inte hindrat honom från att fortsätta spela både bandy och fotboll i moderklubben. Även i år blir det fotbollsspel i Målilla GoIF, som vann division sex i höstas. Pendlingsavståndet till träningar och hemmamatcher är närmare 20 mil.

– Det är klart att det inte är det enklaste att få ihop det i och med att jag bor i Växjö. Det har varit rätt mycket i skolan den senaste tiden så på försäsongen har jag tränat rätt lite med laget. Men när serien närmar sig kommer jag att åka hem mer. Om jag ska spela ska jag träna också och det kommer jag att göra, säger Eric Karlström.

”Något bra på gång”

Men att han stundtals inte har kunnat träna så mycket med laget innebär inte att han ligger på latsidan.

– Jag har lite krav på mig själv och tränar rätt hårt i Växjö. Träningen i stort sköter jag, men just fotbollsbiten kan bli lite lidande.

Hur kommer det sig att du fortsätter spela i Målilla?

– Dels för att vi har gått upp i division fem och det känns lite roligare. Sen ska jag vara hemma i sommar så då kan jag vara med fullt ut i juni och augusti. Jag tycker också att vi har något bra på gång med många unga killar som tar steg hela tiden.

Har utvecklats

Målilla var nere och vände i division sex förra säsongen, men är nu tillbaka i femman.

– Det har hänt en del sedan vi var i femman senast. Den gången var vi med i många matcher, men vi hade ingen målskytt och fick inte med oss poängen. Det var stolpe ut hela säsongen. Nu har de unga killarna kunnat utvecklas en säsong i division sex och så har vi en målskytt i ”Henke” (Henrik Johansson). Jag tror att vi kan slå de flesta lagen i serien en bra dag, men vi kan nog förlora mot de flesta också. Jag tänker mig att det är realistiskt med en mittenplacering.

”Ingen finlirare”

Eric Karlström kan beskrivas som en rivig spelare som alltid ger allt.

– Det som gör mig till en hyfsad spelare på den här nivån är snabbheten och löpviljan. Det är det jag lever på, det är mitt signum. Jag är ingen finlirare, men man klarar sig rätt bra på att kämpa i de lägsta serierna, säger Eric Karlström.

Fakta

Målilla GoIF 2019

Truppen: Patrik Johansson, Dennis Adolfsson, Eric Ottosson, Tobias Stridh, Simon Rydén, Marcus Håkansson, Daniel Skoog, Joakim Blomberg, Simon Elofsson, Oskar Karlsson, Julian Hausding, Rikard Robertsson, Folke Pleijert, Knut Gunnarsson, Marcus Skoog, Mikael Hammarquist, Leo Stolt, Oskar Nilsson, Mohammad Hamodi Qasem, Marcus Johansson, Andreas Lövgren, Anton Elofsson, Henrik Johansson, Eric Karlström, Fabian Gugelmann, Alexander Emanuelsson, Haider Mullah Haji, Linus Ahlstedt, Simon Norling, Alan Hussein.

Nyförvärv: Marcus Johansson (IFK Tuna).

Förluster: Marcus Håkansson slutar troligen.

Ledarstab: Patrik Gunnarsson (huvudtränare), Johan Martinsson (assisterande tränare), Tomas Karlsson (lagledare/materialare), Alexander Emanuelsson (materialare), Ulrich Bergström (B-lagledare), Henrik Pettersson (B-lagledare).

Målsättning: ”Hålla oss kvar i division fem”, säger Patrik Gunnarsson.

Seriefavoriter: Stjärnan, Timmernabben, Ruda och Södra Vi.

Placering i fjol: Etta i division sex med 52 poäng.

Seriepremiär: HM IS, hemma, 13 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt