Annons:

Hultsfred derbyvann efter Schmidts dubbla mål

Pauline Schmidt blev matchvinnare med två mål för Hultsfred i derbyt mot Rosenfors. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds FK:s damer vann dagens kommunderby mot Rosenfors IK med 2–0. Stor segerorganisatör blev innermittfältaren Pauline Schmidt med två mål.
– Hon har ett väldigt bra skott, säger tränaren Peter Jaldefeldt.

Annons:

Redan efter några minuters spel bjöd HFK-mittfältaren på ett riktigt tjusigt mål när hon lobbsköt över bortamålvakten från distans.

–  Deras målvakt var inte redigt med på den. Hon är tung med sitt skott och stark på mittfältet, säger Peter Jaldefeldt.

"Var som natt och dag"

Det var annars en fysisk match som inte bjöd på så många målchanser. Med drygt 20 minuter kvar av matchen missade Rosenfors ett friläge och kort därpå utökade Storebro sin ledning till 2–0 genom Pauline Schmidt efter en tilltrasslad situation.

– Vi gör en mycket bra match, det var som natt och dag jämfört med matchen mot Gullringen. Vi mötte ett lag som var tuffa och var tvungna att ta för oss i närkamperna. Det är precis så här en damlagsmatch ska vara, säger Peter Jaldefeldt, tränare i Hultsfred.

Han fortsätter:

– Visst, vi vann rättvist men det kunde ha slutat hur som helst.

Många spelare fick beröm

Ola Nilsson, tränare i Rosenfors, tyckte att hans lag gjorde en helt klart godkänd insats.

– Hultsfred hade ett ganska stort spelövertag men det kunde lika gärna ha blivit oavgjort. Hade vi satt friläget så hade det kunnat gå hur som helst, säger Ola Nilsson.

Bäst i Hultsfred var tvåmålsskytten Pauline Schmidt, innermittfältskollegan Matilda Hemmingsson och Julia Ingemarsson. Likaså Malin Rydén, 14, var dukitg.

Rosenfors backlinje med Alice Hag, Agnes Brorsson och Emma Steinholtz var stabil.