Annons:

Lojal-jubel över tre derbypoäng – ”Han gjorde det galant”

SK Lojal jublar över sitt 2-0-mål i segermatchen mot Målilla. Foto: Linus Johansson

Lojal-jubel över tre derbypoäng – ”Han gjorde det galant”

SK Lojal har haft en blytung inledning i division fem. I kväll kom en förlösande vändning. Glädjen visste inga gränser efter att Målilla GoIF slagits tillbaka med 2-1 i kommunderbyt.
– Vår bästa match hittills. En laginsats rakt igenom, det här var riktigt skönt, jublade tränaren Viktor Gimolli.

Annons:

Lojal kopplade greppet om matchen på Målilla IP omgående. Ett tekniskt skickligt Vena-lag lät knappt Målilla låna bollen till en början. Å andra sidan hade bortalaget svårt att komma till riktigt bra lägen.

Istället var det hemmalaget som var nära att spräcka nollan efter ungefär en halvtimmes spel, men Henrik Johanssons frispark tog i ribban.

– Hade vi gjort 1-0 där kanske det hade blivit en annan match. Men ser jag till den första halvleken var vi i stort sett inte med alls. Vi hade en bra period precis innan deras mål, men annars var det ingenting, säger Patrik Gunnarsson, tränare i Målilla.

Skoog fixade nerv

Till slut var det alltså Lojal som rättvist tog ledningen i slutet av den första halvleken. Armend Mahmutaj sprang på en djupledsboll och lyckades peta bollen förbi hemmamålvakten Simon Rydén.

Bortalaget utökade sedan sin ledning till 2-0 med kvarten kvar att spela av matchen. Den gången var det Flamur Mullali som var sist på bollen.

Målilla gjorde ett allvarligt försök att komma tillbaka målmässigt och gick ned på en trebackslinje. Med ungefär fem minuter kvar att spela lyckades också uppflyttade mittbacken Daniel Skoog få in en reduceringsboll. Hemmalaget gick även för en kvittering, men Lojal lyckades hålla undan och ta tre fullt rättvisa poäng.

”Hade bestämt oss”

Viktor Gimolli var strålande glad i den kalla majkvällen.

– Vi gjorde en kanonmatch. Vi spelade bättre än Målilla, kämpade hela matchen och vann dessutom massa dueller. Jag trodde inte att vi skulle vinna duellerna, men det gjorde vi och det var skönt, säger Gimolli efter lagets första seger den här säsongen.

– Vi hade bestämt oss i dag. Redan på uppvärmningen märkte jag vilken vilja grabbarna hade för att ta en trea här. Vi är så mycket bättre än vad vi har varit i de tidigare matcherna och det visade vi verkligen i dag, säger Gimolli.

Vad kände du när Målilla fick in sitt mål?

– Det är alltid tufft när det blir ett mål så och det är klart att de fick ny energi. Hade vi förlorat en match till så hade vi grävt vår grop ännu djupare. Den här segern var superviktig.

Hyllade målvakten

Patrik Gunnarsson berömde Lojal och var samtidigt mycket besviken över sitt eget lags insats.

– Lojal är ett individuellt skickligt lag och i dag fick de lite medflyt också. De tog en fullt rättvis seger. I vårt lag ska ingen ha beröm. Vi hade inte den geisten som vi hade när vi åkte till Timmernabben i förra omgången. Vi kanske trodde att det skulle gå lite enklare och det visste jag att det inte skulle göra, säger Patrik Gunnarsson, som inte berömde någon Målillaspelare.

I Lojal fick samtliga spelare beröm. Extra plus delades ut till målvakten Ali Mahdavi.

– Vår målvakt gjorde en kanonmatch. Det var vår gamla högerback, som egentligen slutat spela, som stod i dag. Jag frågade honom i går om han kunde ställa upp. Han gjorde det galant och nu hoppas jag att han fortsätter, säger Viktor Gimolli.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt