Annons:

Hopplösa Hultsfred föll i jumbofinalen:

Selatin Shaljani gjorde sitt första a-lagsmål i division 4 men det räckte inte. HFK föll med 1–5 mot Höreda. Foto: Ossian Mathiasson

Hopplösa Hultsfred föll i jumbofinalen: "Slog bort passningar i 90 minuter"

Nej, Hultsfreds FK får det inte att stämma. I kväll kom lagets nionde förlust på tio försök. Det skedde också mot värsta tänkbara lag: nästjumbon Höreda GoIF.
– Jag tycker att vi står för motståndarnas mål, säger Jerker Einarsson efter 1–5-förlusten.

Annons:

Hultsfreds kris blir allt djupare. I kväll förlorade Hultsfred sin nionde match – och de gjorde det borta mot nästjumbon Höreda. 

Det började ändå bra för HFK som tog ledningen med 1–0 i 16:e minuten när Selatin Shaljani, 15, gjorde sitt första a-lagsmål i seriesammanhang. 

"Så typiskt oss"

Glädjen varade inte särskilt länge då Höreda kvitterade till 1–1 tre minuter efter HFK:s ledningsmål, ett resultat som stod sig hela vägen fram till pausvilan. 

– Det är så typiskt oss att släppa in ett mål i det läget. Så fort vi känner att vi är på gång så går det emot oss. Vi måste spela enkelt när vi tar ledningen och hålla bollen borta från farliga områden, säger Jerker Einarsson

Andra halvlek blev ingen rolig upplevelse för HFK, som släppte in mål på löpande band i slutet av matchen och fick lämna planen med nedsänkta huvuden efter 1–5-nederlaget. 

– Vi gör en bra första halvlek och är det bättre laget. Sett över 90 minuter har vi ett 70–80-procentigt bollinnehav och de har ett par ströchanser som de sätter, säger Jerker Einarsson.

Kritiserade passningsspelet

Det stora problemet som HFK hade i kvällens bottenmatch var passningsspelet. 

– Vi slarvade alldeles för mycket i passningsspelet och tog massa felbeslut när vi lyckades vinna bollen på centralt mittfält. Vi har inte så många skickliga passningsspelare och slår man bort passningar i 90 minuter så orkar man inte vinna, säger Jerker Einarsson. 

Höreda gjorde 2–1 i upptakten av andra halvlek och 3–1 i 77:e minuten, vilket ledde till att HFK gick ner på en trebackslinje. 

– Vi kände att vi hade chansen efter deras 2–1-mål och gjorde vissa förändringar och fick in mer kraft framåt. Vi bjöd på 3–1 och sedan kom två mål till. Efter 3–1-målet la många av våra spelare av och sket i det, säger han. 

Tio poäng upp till säker mark

HFK har tio poäng upp till Stensjön på säker mark och sju poäng till IFK Oskarshamn, som ligger på negativ kvalplats, och lika många poäng till Höreda, som är kvar på nedflyttningsplats.

Hur tänker du inför fortsättningen?

– Vi har testat mycket men vi har inte så många spelare för att kunna göra massa förändringar. Att spela med tre backar känns inte troligt, vi har inte kvalitén för att klara av det. Jag får hoppas att det dyker upp några kvalitetsspelare framöver, säger han. 

Robin Gunnarsson och Meris Hasanbegovic fick beröm för bra jobb i 90 minuter. Alexander Gustafssons första halvlek var värd beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt