Annons:

De tar ett stort ansvar i ungt Hebe: ”Blir en pappa för dem”

Jimmy Lingefjord och Felix Andersson får mycket beröm av Hebe-tränaren Jan Johansson. Foto: Privat

De tar ett stort ansvar i ungt Hebe: ”Blir en pappa för dem”

IF Hebe består av många unga spelare. Tränaren Janne Johansson vill mer än gärna belysa vilket stort ansvar som Felix Andersson och Jimmy Lingefjord tar för att laget ska utvecklas.
– De betyder otroligt mycket och visar verkligen vilken erfarenhet och rutin de har, säger tränaren Janne Johansson.

Annons:

Efter flera säsonger i division 5 ramlade IF Hebe ner ett steg i seriesystemet till årets säsong och har fått börja om på flera olika plan.

De plockade upp föreningens äldsta pojklag i a-laget, fick in Janne Johansson som huvudtränare och några enstaka spelare från de senaste säsongernas trupper bär alltjämt klubbens färger. Felix Andersson lämnade i ett tidigt skede klartecken för fortsatt spel i klubben och har sett till att slussa in de unga spelarna i seniorfotbollen tillsammans med Jimmy Lingefjord. 

– Både Felix och Jimmy har verkligen tagit hand om de yngre spelarna och funnits där på träningar och matcher, det har vi som ledare behövt. De har mycket rutin och tyngd. Vi hoppas att vi skapar något som de tycker är roligt och i år ligger vårt fokus på att få ihop en härlig grupp, säger Janne Johansson. 

"Fantastisk inställning"

Medelåldern ligger på runt 20 år och när Janne Johansson tog med sig många unga spelare från 16-årslaget upp i a-laget har både Felix Andersson och Jimmy Lingefjord betytt massor.

– Tittar jag på en spelare som Jimmy så gör han sin bästa säsong på flera år. Han har fantastisk inställning och det smittar av sig på alla andra. I halvtid och efter matcherna går han runt, klappar om och berömmer de unga spelare. Han har tagit ett galet jobb och jag är imponerad av att se honom, säger Johansson.

Det finns en långsiktighet som Johansson gillar och hans förhoppning är att laget ska ta klivet upp i division 5 när de är inne på tredje året under hans ledning. 

– Jag kommer stanna så länge klubben vill ha mig kvar. Vi ska tillbaka till femman under mitt tredje år och får vi behålla detta lag så borde vi vara ett topplag redan nästa säsong. Det har vi kapacitet till. I år ska vi bli en stark grupp och något som folk talar väl om. Före uppehållet sa jag till spelarna att de inte kan gå hem, äta chips och spela tv-spel hela dagarna och det känns som att de har lyssnat på mig, säger han.  

"Utvecklats väldigt fort"

Felix Andersson trivs bra i klubben och har fått ta på sig en ny typ av roll i det unga division 6-laget som har blandat och gett under vårsäsongen. 

– Det känns lite som att man blir en pappa för de yngre spelarna, den rollen har jag fått ta. Jag har aldrig känt mig som en ledare tidigare men när jag blev lagkapten så känner jag att jag har växt in i rollen mer och mer för varje vecka som går, säger Felix Andersson. 

Det är många unga killar i laget, vad ger du för instruktioner?

– Det mesta handlar om smågrejer, att hitta rätt i positioneringar och försöka få de att hitta lugnet. Jag tycker att många har utvecklats väldigt fort under den här säsongen. Många har potential att bli väldigt duktiga och har en fin framtid som fotbollsspelare, säger Andersson. 

Sista säsongen för Lingefjord?

33-årige Jimmy Lingefjord är överlägset äldst i årets upplaga av Hebe och trivs i det unga laget som har utvecklats mycket på några månader. 

– Jag skulle kunna vara far till allihop, säger Jimmy Lingefjord och skrattar innan fortsätter:

– Det är jäkligt kul att se alla unga spelares utveckling. Det är klart att det tar tid när man flyttar upp ett pojklag till serniorfotbollen men många har haft en enorm utvecklingskurva. Det märks att det är duktiga killar som kan spela högre upp i seriesystemet. 

Efter många om och men snörade Jimmy Lingefjord på sig skorna till årets säsong men det ser ut att bli hans sista.

– Jag gillar klubben men jag är rätt säker på att det blir min sista säsong. Det har varit på tal i många år men nu känner jag att det blir för mycket. Jag vill prioritera min familj också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt