Annons:

Sista chansen för HFK i derbyt:

William Steinholtzs Hultsfred jagar tre poäng mot Martin Höglind Stridells Gullringen på Gullemon på fredagskvällen. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Sista chansen för HFK i derbyt: "Alla begriper läget"

Hultsfreds FK är på väg ned i division 5 efter en jobbig säsong. Med fem omgångar kvar har HFK tolv poäng upp till negativ kvalplats.
– Nu är det vinna eller försvinna, säger HFK-tränaren Janne Olsson.

Annons:

Om Hultsfred förlorar morgondagens division 4-match mot topplaget Gullringens GoIF samtidigt som IFK Oskarshamn tar minst en poäng mot Stensjöns IF är HFK ett division 5-lag från och med nästa säsong. 

– Vi har pratat om situationen och tar en match i taget. Det här läget är otroligt tufft men inställningen och träningsnärvaron är det inget fel på. Vi har fullt manskap som tränar och har gjort flera bra matcher utan att ha turen på vår sida, säger Janne Olsson.

Har det blivit som att ni förbereder er för division 5?

– Lite så är det även om vi inte pratar i sådana termer. Alla begriper att läget är otroligt svårt men det är viktigt att vi får en glädje i det vi gör, kämpar på och visar varandra att man kan vinna matcher i division 4. Det är viktigt att ta med sig det inför kommande säsong, säger han och fortsätter:

– Det finns många unga grabbar som har god framåtanda och vi måste visa att det inte är kört om man trillar ner i femman. Det kan vara bra för våra unga killar att komma ner i femman, växa med ansvar och ta tillbaka klubben till division 4. 

Två anstängda HFK-spelare

Hultsfred kommer till Gullemon utan två varningsavstängda spelare, Viktor Lockström och Alexander Gustafsson. Andreas Knutsson, avstängd mot Bäckseda, tillkommer. Comebackande Kevin Olsson har problem med ett knä och det är osäkert hur mycket han kan spela. 

Ett otroligt formstarkt Gullringen med fem raka segrar i ryggen har åtta poäng upp till Västerviks FF på positiv kvalplats med fem matcher kvar att spela.

– Det blir en rolig match i morgon. Vi har chansen på kvalplatsen och Hultsfred har chansen att klara sig kvar om de går rent så det är en betydelsefull match, säger Daniel Ohlsson.

Förändringar i Gullringens lag

I våras vann Gullringen med 3–1 mot Hultsfred och Ohlsson väntar sig en tuff och hård batalj på Gullemon. 

– Ingen vill vika ner sig i ett derby och jag har pratat mycket om ödmjukhet i veckan. Vi kan inte tro att det blir en lätt match. Det blir en fysisk match som vi inte får vika ner oss i, säger Ohlsson. 

Rasmus Stahlin har flyttat till Växjö för studier och lär inte spela något mer i den gulsvarta dressen. Christian Simonsson är bortrest och Bell Maneetup, som utgick skadad mot IFK Oskarshamn, är indisponibel. 

Tillbaka i truppen är Isak Thuresson, Ola Lindblom och Anton Holm. 

– Vi har några spelare som är osäkra på grund av skadekänningar. Vi ska testa och se hur det går dessa spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt