Annons:

Klart: Topplaget får segern efter Horns agerande: ”Solklart”

Ankarsrums IS får segern efter Horn/Hycklinges agerande i helgens match på Stångåvallen. Foto: Pixabay

Klart: Topplaget får segern efter Horns agerande: ”Solklart”

Ankarsrums IS lämnade in en protest efter att Horn/Hycklinge spelat med två avstängda spelare i helgens match. Nu har Smålands Fotbollförbund granskat ärendet och ger Ankarsrum segern med 3–0.
– Beslutet är solklart. Fel är begånget av Horn/Hycklinge, säger Mats Larlind på förbundet.

Annons:

I går kunde vår tidning berätta att Horn/Hycklinge använde två varningsavstängda spelare i matchen mot Ankarsrums IS som slutade 1–1. 

Ankarsrum lämnade in en protest till Smålands Fotbollförbund och Horn/Hycklinge ringde själva till förbundet och förklarade läget. Enligt Lars-Erik Stahlin, ledare i H/HIF, hade de tio spelare en halvtimme före matchen, ville inte skicka hem motståndarlaget och domaren och valde att spela med två avstängda spelare. 

H/HIF får bestraffning

I dag har förbundets disciplinnämnd granskat ärendet och beslutat sig för att korrigera resultatet till 3–0 till Ankarsrum och ge Horn/Hycklinge ett föreningsstraff på 2 000 kronor.

– Beslutet är solklart. Fel är begånget av Horn/Hycklinge och det blir ändring av resultatet. Horn/Hycklinge hade skickat in ett svar och kunde bara beklaga. Ändringen av resultatet sker inte i tabellen innan beslutet har vunnit laga kraft då Horn/Hycklinge kan överklaga det. Vi kan inte göra något innan tid har gått ut. Det rör sig om en till två veckor, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund. 

Hur ofta händer det att lag spelar med avstängda spelare?

– Det är verkligen inte många gånger. Föreningarna har alldeles för bra koll på sådant och Fogis är tydligt. Jag tror att detta är årets första ärende på distriktsnivå.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt