Annons:

Lokala föreningar rasar mot förslaget: ”Förkastligt”

De lokala division 5-föreningarna är inte särskilt förtjusta i det motförslag som har kommit in om ny serieindelning. Foto: Jakob Karlsson

Lokala föreningar rasar mot förslaget: ”Förkastligt”

Att splittra den nordöstra division 5-serien rör upp känslor bland de lokala föreningarna. På söndag avgörs det hur serien kommer se ut.
– Vi kommer skicka åtminstone en representant på mötet i Växjö, säger Morgan Carlsson i Storebro IF.

Annons:

Till söndagens representantskapsmöte i Växjö har Häradsbäcks IF/Ryds SK lämnat in ett motförslag till den serieindelning som Smålands Fotbollförbund presenterade för division 5 för en tid sedan. 

Deras förslag skulle innebära stora förändringar i fem av sex division 5-serier. De har föreslagit att HM IS, Hultsfreds FK och Målilla GoIF flyttas över till division 5 mellersta och ersätts med Trekantens IF, Läckeby GoIF och Bäckebo GoIF från Kalmartrakten. 

När de lokala klubbarna fick reda på motförslaget har många kritiska röster höjts. 

– Det är förkastligt, jag blev chockad när jag läste deras skrivelse. Att vi ska tappa tre derbyn som vi ser fram emot och få tre Kalmarlag som inte kommer locka någon publik känns fel, jag fattar inte hur de har tänkt. Det skulle kännas konstigt att åka förbi både Målilla och Hultsfred för matcher i Kalmar, säger Morgan Carlsson i Storebro IF. 

"Går miste om tio derbyn"

Henrik Pernius i Målilla GoIF:s fotbollssektion hoppas verkligen inte att motförslaget röstas igenom på söndagens möte. 

– Det vore jättetråkigt. Årets serie var riktigt rolig och skulle nu plussas på med några fler lokala lag till nästa säsong. Det är den serien vi har sett fram emot. Vi hoppas att den blir kvar. Vi går miste om tio derbyn om motförslaget går igenom, säger Henrik Pernius och fortsätter:

– Från början var jag inte så orolig men vid närmare eftertanke så vore det ett konstigt sätt att spika serierna på. Smålands Fotbollförbund tänker ofta på resor och derbyn i sina förslag och här kommer ett förslag från en Växjöförening och mötet hålls i Växjö. Jag hoppas att alla föreningar som håller med oss i norra Kalmar län åker på söndag och röstar för Smålands serieförslag. Vi får också hoppas att de som är neutrala på mötet ställer sig bakom Smålands förslag. 

Krister Borgh, tränare i Hultsfred, kritiserar motförslaget.

– Det är en katastrof, det får inte ske. Och att man måste närvaro på mötet känns gammalt, det måste gå att rösta på något annat sätt. Om vi skulle bli flyttade till en annan serie så tappar vi 50 000 kronor i förlorade publikintäkter och längre resor, säger Krister Borgh. 

"Man törs inte chansa"

Både Storebro och Målilla kommer finnas på plats på söndagens möte, likaså Södra Vi och HM IS. HFK jobbar på att hitta någon som kan delta på mötet. 

– Vi åker sällan på dessa möten då det inte händer så mycket i våra serier. Nu är vi tvungna och man har bara rösträtt om man åker dit. Även om Smålands förslag går igenom så törs man inte chansa. Det vore förödande om de tre lagen försvann, säger Morgan Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt