Annons:

Division 5 kan inte fastställas efter sent avhopp

Division 5-serierna kan inte fastställas på söndagens möte då Blomstermålas avhopp i division 4 ställer till det. Foto: Jakob Karlsson

Division 5 kan inte fastställas efter sent avhopp

Division 5-serierna kan inte fastställas på söndag. Anledningen? Blomstermåla IK har dragit sig ur division 4 och skapat en vakansplats i division 5 som inte har hunnit bli tillsatt.

Annons:

Det var under gårdagskvällen som Barometern berättade att Blomstermåla och Timmernabbens IF slår ihop seniorverksamheterna och spelar i division 5 då Blomstermåla har dragit ur sitt lag ur division 4. 

Det skapar luckor som inte Smålands Fotbollförbund hinner fylla före söndagens representantskapsmöte i Växjö. 

Oklart vilket lag som tar vakansen

IFK Borgholm, först på vakanslistan till division 4, har tackat ja och tar Blomstermålas plats. 

Detta skapar en ledig plats i division 5, som förbundet inte hinner tillsätta före söndagens möte, och när platsen är fylld krävs ett uppdaterat serieförslag. Alstermo IF är etta på vakanslistan, IF Ariel tvåa och IFK Österbymo trea. 

Det betyder att division 5-serierna inte kommer fastställas på söndag utan tävlingskommittén får i uppdrag att skicka ut ett nytt serieförslag på emiss till föreningarna. 

– Jag ska ringa till Alstermo nu innan jag går hem, så de får fundera över helgen, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt