Annons:

FBSK:s motförslag gick inte igenom: ”Ett blankt papper”

Kåre Karlssons Frödinge/Brantestad ville byta division 6-serie men deras motförslag gick inte igenom. Foto: Linus Johansson/Arkiv

FBSK:s motförslag gick inte igenom: ”Ett blankt papper”

Det blir inga derbyn mot lag från Västerviks kommun. Frödinge/Brantestad SK:s inlämnade motförslag till serieindelning i division 6 gick inte igenom. 
– Synd att det blev på det här sättet, säger Kåre Karlsson i FBSK:s fotbollssektion.

Annons:

Smålands Fotbollförbunds serieförslag till division 6 fick en del uppmärksamhet då lagen från Vimmerby, Västerviks och Hultsfreds kommun separerades och placerades i olika serier. 

Motförslaget gick inte igenom

Frödinge/Brantestad hamnade i Vetlandasexan tillsammans med VSGF/JAIK, IF Hebe och flera lag från Vetlandatrakten medan närliggande lag från Västerviks kommun kom i samma serie som lag från Oskarshamns kommun. 

– Vi hade en del diskussioner när förslaget kom. Då låg vi och Horn/Hycklinge i Vetlandaserien så jag skickade in ett motförslag till förbundet och sa att vi gärna ville spela i Västervikssexan. Det är lite roligare att möta sådana lag samtidigt som det blir kortare resor, säger Kåre Karlsson. 

FBSK föreslog att Rödsle BK skulle flyttas till Högsby/Nybro-serien och att Fagerhult skulle ta klivet över till Vetlandaserien. 

– Vi skissade upp ett förslag som byggde på att vi skulle byta till Västerviksserien och i det förslaget togs Horn/Hycklinge bort. När jag pratade med Mats Larlind på förbundet lät det som att det finns något att bygga vidare på vårt förslag, säger Kåre Karlsson. 

"Både gott och ont"

På fredagen fastställde tävlingskommittén serieförslaget utan några ändringar. 

– Det är lite tråkigt, men så är det. Vi missar alla fina derbymatcher och får möta många lag som vi inte har mött tidigare. Det är i och för sig kul men resorna blir förstås längre. Vi har scoutat våra motståndare i den serien väldigt dåligt, det är som ett blankt papper. Vi vet vad lagen här omkring har för spelare och hur de förväntas spela så den nya serien är på både gott och ont, säger han och fortsätter:

– Jag misstänker att det inte kommer komma våldsamt mycket bortapublik på våra hemmamatcher. Vi hade haft mer publik om vi hade mött lag som B.O.IF eller Hjorted/Totebo, där finns det en mer naturlig koppling.

Kommer ni överklaga beslutet?

– Vi har inte diskuterat det än. Det blir kvällens arbete för att kolla hur vi ska ställa oss till beslutet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt