Annons:

Alltjämt oklart hur lokalfotbollen påverkas: ”Släpper vår syn i morgon”

Det mesta tyder på att lokalfotbollen skjuts framåt men Smålands Fotbollförbunds beslut kommer i morgon förmiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Alltjämt oklart hur lokalfotbollen påverkas: ”Släpper vår syn i morgon”

Det mesta tyder på att lokalfotbollen skjuts på framtiden och att serierna genomförs med enkelmöten. Smålands Fotbollförbunds beslut i frågan kommer i morgon förmiddag. 
– Vi släpper vår syn och vad det kommer innebära klockan 10.00, säger Henrik Landén, kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Annons:

För en stund gick Östergötlands Fotbollförbund ut med information gällande coronavirusets påverkan på distriktsfotbollen och skriver att beslutet har tagits i samråd med övriga distrikt i Götaland, däribland Småland. 

”Seniorfotbollen planeras att starta tidigast i juni och serierna kommer genomföras med enkelmöten. Detsamma gäller för juniorfotbollens serier – det vill säga 16 år och uppåt”, skriver Östergötlands Fotbollförbund på sin hemsida. 

"Säger inte vad slutdelen blir"

Vad som kommer hända med fotbollen i Småland är inte helt klart, enligt kanslichefen Henrik Landén. 

– Det måste gå igenom vår egen organisation innan vi släpper något. Det kommer klockan 10.00 i morgon. Det är vissa förtydliganden som man måste tänka på, att det kan finnas avvikelser på serienivåer. Jag säger inte vad slutdelen blir men jag uppmanar att inte hänvisa till Östergötlands Fotbollförbund, säger Henrik Landén och fortsätter:

– Sedan är det svensk fotboll som samlas kring beslut men när det gäller reseavvikelser i vissa serier så påverkar det. Det kan vara att vår inledning kan vara annorlunda än deras och den processen med smådetaljer håller vi just nu på med. Det är därför vi har sagt att Smålands Fotbollförbunds beslut kommer på fredag.

Kan du säga något om hur lokalfotbollen kommer spelas i Småland?

– Vi kommer gå med ett tydligt direktiv i morgon med hur, när och vad. Det kommer bli hårt tryck i morgon. Vi måste förtydliga vad som är tävlings- och träningsmatcher och hur man hanterar det. Vi följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Fotbollförbundets direktiv men hur man tolkar det är upp till varje enskilt distrikt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt