Annons:

Hultsfreds FK har funderingar på att anordna en lokal träningsserie med herrlagen i Hultsfreds kommun. Patrik Stenbäck är positiv till idén om råd och riktlinjer gör det möjligt. Foto: Privat

Lokal klubb har planer på lokal träningsserie i fotboll

Det finns planer på en lokal träningsserie i fotboll i Vimmerby kommun. I grannkommunen har Hultsfreds FK funderingar på en serie med liknande upplägg. 
– Vi i HFK:s herrsektion och styrelse har funderingar på att sno Södra Vi IF:s idé med en träningsserie, säger HFK:s ordförande Patrik Stenbäck.

Annons:

Södra Vi IF har för tillfället pausat planeringen av en lokal träningsserie men klubben har fortfarande ambitionen om att genomföra den om Folkhälsomyndighetens och Svenska Fotbollförbundets restriktioner tillåter det längre fram. 

I dag kom Folkhälsomyndigheten med ett förtydligande som säger att lokala cuper och träningsmatcher kan genomföras som vanligt. Smålands Fotbollförbund skriver på sin hemsida att de ska sitta i interna möten på fredagen och invänta nya riktlinjer från Svenska Fotbollförbundet gällande möjligheten till träningsmatcher och cuper. 

Ingen kontakt är tagen med övriga lag

Även Hultsfreds FK har funderingar på att anordna en lokal träningsserie med fotbollslagen på herrsidan i Hultsfreds kommun. 

– Jag var kallad till herrsektionens möte i måndags och då kom Södra Vi:s idé med en lokal träningscup upp, något som vi gillar. Det finns fem herrlag i Hultsfreds kommun (HFK, Målilla, Lojal, VSGF/JAIK och Hebe) som eventuellt kan vara intresserade av ett liknande upplägg, säger Patrik Stenbäck och fortsätter:

– Vi avvaktar och ser vad alla rekommendationer säger. Vi har inte kontaktat någon förening med vår tanke. Vi tycker att Södra Vi:s idé låter intressant men frågan är om vi vågar. Jag säger hela tiden att rekommendationerna som vi får är styrande, det är så vi måste tänka. Det som Folkhälsomyndigheten och våra fotbollförbund säger ska vi anpassa oss efter. Om vi tillåts att spela träningsmatcher och cuper så kommer vi göra det. 

"Avvaktar Smålands beslut"

Både herrsektionen och styrelsen är positivt inställda till en lokal träningsserie även om arbetet är precis i sin linda. 

– Vi avvaktar Smålands Fotbollförbunds beslut, då tar vi ställning till det. Om det är frid och fröjd och de säger att vi kan spela matcher och cuper så kommer vi ta kontakt med lagen i Hultsfreds kommun. Vi vill ha ett klartecken som vi kan hålla oss i. 

Stenbäck berättar att det finns planer på att ordna något på damsidan också men det är oklart hur det kan komma att se ut.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt