Annons:

HFK slog SVIF i spelmässigt jämnt genrep

Sebastian Strömbom var en av Hultsfreds bästa spelare i dagens genrep. Foto: Arkivbild

HFK slog SVIF i spelmässigt jämnt genrep

Det var en ganska jämn träningsmatch mellan Södra Vi IF och Hultsfreds FK i afton. Gästande HFK vann genrepet mellan seriekonkurrenterna i division 5 med 3–2 (2–2).

Annons:

HFK gjorde två snabba mål efter drygt tio minuter. 1–0 genom Dino Teljigovic och 2–0 genom John Svensson.

– Första halvtimmen är riktigt bra, vi gör det vi ska, är resoluta och tar jobbet. Vi blir lite nonchalanta efter en halvtimme, börjar fuska och spelar en fotboll som vi inte reder ut just nu, säger Krister Borgh, tränare i HFK.

Det straffade sig. Södra Vi reducerade efter 30 minuter och kvitterade strax före paus. Tarek Bayazid och Fredric Carlsson gjorde målen. 

– Det var rätt så jämnt, vi släppte till några enkla bakåt, men vi skapade en hel del chanser och brände några riktigt bra lägen, säger Södra Vi:s Pierre Brorsson om matchen.

Shaljani avgjorde

Det var alltså HFK som gick segrande ur matchen efter att Selatin Shaljani avgjort med kvarten kvar att spela. 

– På det stora hela gör vi det bra, framför allt första halvtimmen ska vi verkligen ta med oss, säger Krister Borgh.

– Vi hade några halvbra chanser och kunde tryckt dit någon boll vi med. De gör ett mål, annars är det en väldigt jämn match som kunde slutat hur som helst, säger Pierre Brorsson.

David Nilsson och Anton Brorsson fick beröm i SVIF. Borgh delade ut plusbetyg till Sebastian Strömbom och John Svensson i ett HFK där ingen föll ur ramen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt