Annons:

Premiär med delad pott och heta känslor på Knektavallen

Hultsfred och Lojal spelade 1–1 i hett derby på Knektavallen. Foto: Ossian Mathiasson

Premiär med delad pott och heta känslor på Knektavallen

Hultsfreds FK och SK Lojal delade broderligt på poängen i kvällens division 5-premiär. Närmast ett avgörande på Knektavallen var Lojal med flera chanser efter paus.  
– Det var spel mot ett mål, säger Lojal-tränaren Viktor Gimolli. 

Annons:

För första gången sedan säsongen 2014 möter Hultsfred och Lojal varandra i seriesammanhang. Merparten av spelarna känner varandra sedan tidigare så det var helt klart en derbyfight med mycket prestige och känslor. 

Hultsfreds FK tog ledningen med 1–0 genom Deart Agushi i första halvlek och samme Deart var en stolpträff från att utöka HFK:s ledning i upptakten av andra halvlek. 

– Våra första 30 minuter var riktigt bra med en matchplan som vi följde. Vi gör vad vi ska, tar rätt löpningar och orkar trycka på. När man möter ett skickligt lag som Lojal så måste vi sätta hårdare press och vi tappade efter paus. När vi hade Dearts stolpskott var det som att det vände, jag tror alla kände att det kommer lösa sig. De tog över när vi kunde ha dött matchen, säger Krister Borgh, huvudtränare i Hultsfred. 

Ny uppställning gav resultat

Lojal bytte uppställning i halvtid och gick från 4–3–3 till 4–4–2, något som visade sig bli ett lyckat drag. 

– Det märktes att vi var nervösa i första halvlek och det är väl lätt hänt när det är derby och man vill vinna. HFK hade stora ytor på kanterna så vi bytte uppställning. Vi körde över dem efter paus, det var spel mot ett mål och vi ska sätta våra frilägen, säger Viktor Gimolli. 

Lojal kvitterade efter dryga timmens spel när Flamur Mullali nickade in Ilhan Pepeljaks frispark. Därefter tryckte Lojal på för ett ledningsmål men HFK-keepern Viktor Lockström fick göra flera avgörande räddningar. 

– En poäng borta mot HFK är egentligen godkänt. När man ser andra halvlek så blir man självklart besviken och då känns det som en förlust. Vi ska ha tre poäng, det är min åsikt. HFK hade ingenting efter paus bortsett från några kontringar och stolpträffen. 

Krister Borgh håller med om att Lojal hade övertaget efter Agushis stolpträff. 

– De dominerade stora delar av andra halvlek, vi hade har en del ströchanser. Viktor gjorde några bra räddningar. Vi kan döda matchen i början av andra halvlek men vi blir så långa och kommer helt fel i våra positioner. 

Omdiskuterad situation

I första halvlek tvingades Lojals nyförvärv Blend Ali utgå med en fotskada efter en tuff tackling från Christopher Einarsson. Situation blev omdiskuterad då han blev träffad rakt på högerfoten och Einarsson kom undan med en varning. 

– Det var en riktigt ful tackling där deras spelare bara är ute efter att skada vår spelare. Jag varnade hela laget för honom, jag vet hur han spelar och han är känd för sitt tuffa spel. De ville försöka få oss ur balans och det är ett rött kort, säger Viktor Gimolli.

Borgh kommenterar situationen så här:

– Jag upplevde den inte så allvarlig under matchen men när jag ser bilden i efterhand så ser det inte bra ut, säger Borgh.

Klart bäst i Hultsfred var målvakten Viktor Lockström och Kastriot Jashari ska hyllas för sin insats som mittback i Lojal. Även Ahmed Tarabeih och Ilhan Pepeljak var duktiga hos gästerna. 

– Det är premiär, alla känner varandra så det är mycket prestige. Kanske lugnast för alla att det blev ett kryss, säger Borgh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt