Annons:

HFK går till sommarvila med viktig seger:

Oscar Karlsson imponerade som mittback och blev målskytt när Hultsfred vann mot HM IS. Foto: Ossian Mathiasson

HFK går till sommarvila med viktig seger: "Vår insats går i vågor"

Hultsfreds FK går till sommarvila med fyra poäng i division 5. Oscar Karlssons mål från nära håll efter en hörna gav seger med 1–0 mot HM IS. 
– Han gjorde en klockren match, berömmer tränaren Krister Borgh. 

Annons:

Hultsfreds FK tog en poäng i premiären mot SK Lojal och jagade första trepoängaren i bortamatchen mot HM IS. Efter mållös första halvlek kom matchens enda mål direkt efter halvtidsvilan. Mittbacken Oscar Karlsson stod på rätt plats i straffområdet efter en hörna och var säker i avslutet.

Fyra poäng på två matcher

Därefter tappade HFK kommandot och HM IS, som ägde mycket boll, tog över mer och mer utan att skapa de hundraprocentiga chanserna.  

– Det var lite som mot Lojal i premiären, vår insats går i vågor. I första halvlek hade båda lagen bra perioder och efter paus började vi helt okej innan vi tappade ju längre halvleken led. HM IS har mycket boll men skapade inte så mycket, säger tränaren Krister Borgh. 

Hur var känslan under sista halvtimmen när de försökte få till en kvittering?

– Det är alltid farligt när de lyfter in bollar. De har några stora och starka spelare så det var inte ofarligt. Viktor (Lockström) gjorde några bra räddningar och vi har fått till ett bra försvar. 

Dagens seger innebär att HFK går till sommarvila med fyra poäng av sex möjliga.

– Det är alltid skönt med fyra poäng inför uppehållet. Vissa lag står på noll poäng och då är det tungt när serien är så kort. 

Talangens sista match i HFK-tröjan

Det var också talangen Selatin Shaljanis sista seriematch i HFK-tröjan. Till hösten börjar den offensive spelaren på fotbollsgymnasiet i Jönköping. 

– Det är tråkigt att han lämnar men vi önskar honom lycka till. Vi har vetat om det länge och det är kul att han fick spela två matcher före flytten.

Klart bäst i HFK var mittbackarna Oscar Karlsson och Alexander Gustafsson. 

– Oscar har gjort flera klockrena matcher på slutet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt