Lojal vann trots två missade straffar:

SK Lojal vann hemmapremiären mot Österbymo med 2–0. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal vann trots två missade straffar: "Var totaldominans"

SK Lojal missade två straffar i hemmapremiären mot IFK Österbymo. Denna gång spelade det ingen roll. Det blev seger med 2–0.
– Vi hade full kontroll på matchen, säger spelande tränaren Viktor Gimolli.

SK Lojal svarade för en stark andra halvlek i premiären mot Hultsfreds FK och fick med sig en poäng som till och med kunde ha varit tre poäng.

Jashari misade två straffar

I dag kom första trepoängaren när IFK Österbymo besegrades med 2–0. Flamur Mullali placerade in ledningsmålet i mitten av första halvlek och Ahmed Tarabeih satte spiken i kistan i slutminuterna, fint framspelad av nyförvärvet Ilhan Pepeljak.

– Österbymo hade inget att hämta här, de hade väl någon ströchans men det var väl det enda som de hade. De hade en forward som sprang mycket men de kunde inte hota oss. Vårt försvarsspel var felfritt och det var spel mot ett mål där vi dominerade totalt. Det enda negativt var att Katriot (Jashari) missade två straffar, säger Viktor Gimolli och fortsätter:

– Han har inte missat någon straff i Lojal tidigare och nu blev det två gånger. Han är en bra straffskytt och ska lägga våra straffar i fortsättningen.

Lojal står, precis som lokalkonkurrenten Hultsfred, på fyra poäng efter två matcher.

– Det är klart att man hade velat ha sex poäng men nu har vi fyra poäng och får vara nöjda med det. I dag var det totaldominans, vi skulle ha punkterat matchen långt innan 2–0.