Annons:

FBSK vann damderbyt mot HFK

Jeanette Lind gjorde två mål när FBSK vann med 4–1 mot Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK vann damderbyt mot HFK

Frödinge/Brantestad SK vann dagens derby mot Hultsfreds FK med 4–1 på Knektavallen. 
– Det tog lite tid men till slut kom vi igång, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg. 

Annons:

Efter drygt 30 minuters spel drabbades Hultsfred av ett rött kort på grund av hands i straffområdet och på den efterföljande straffen gjorde Amanda Sundberg mål. Hultsfred, med en spelare kort, kvitterade en minut senare. 

Det var en spelmässigt jämn första halvlek som FBSK-tränaren Robin Blomberg inte var så nöjd med. 

– Ingenting stämde varken offensivt eller defensivt. Vi kom inte ut som vi pratade om. Vi var passiva, stressade med bollen och inte synkade med bollen. Vi var illa ute ett tag, säger Robin Blomberg. 

Satte två hörnor rakt i mål

Efter paus steppade FBSK upp och skrev segersiffrorna till 4–1. Jeanette Lind satte två hörnor som gick rakt i mål och Tilde Johansson avgjorde med 4–1. Det innebär att FBSK säkrade sin kvalplats till division 2.

– Vi hade ett bra snack i halvtid och andra halvlek var totala motsatsen. Vi ligger tajtare, kliver in i situationerna och hjälper varandra. Jag är stolt över hur tjejerna vänder på matchen, säger Blomberg. 

"Orkade inte lyfta oss"

Per Tuvesson, tränare i Hultsfred, var nöjd med lagets insats där utvisningen blev avgörande.

– Vi stod upp bra i första halvlek och var väl så bra som FBSK. Att vi spelar med en spelare mindre i en timme gör det inte lätt. De trycker ner oss i andra halvlek och det är surt att släppa in två hörnmål. Vi orkade inte lyfta oss med en spelare kort på planen. Det var ändå en oerhört bra match, säger Per Tuvesson

Plus i FBSK delades ut till Jeanette Lind, Linn Uhre och Matilda Brogie. Malin Rydén, som gjorde Hultsfreds 1–1-mål, fick beröm tillsammans med innermittfältskollegan Elin Lindqvist.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt