Annons:

Jaldefeldt om beslutet att lämna: ”Har kanske inte hanterat alla situationer rätt

Peter Jaldefeldt har gjort sitt som damlagstränare för Hultsfreds FK och berättar här om beslutet att lämna. Foto: Ossian Mathiasson

Jaldefeldt om beslutet att lämna: ”Har kanske inte hanterat alla situationer rätt"

Peter Jaldefeldts avhopp kom som en överraskning med bara några matcher kvar av säsongen. Nu berättar han om beslutet att lämna Hultsfreds FK.
– Jag är lite för frispråkig och har kanske inte hanterat alla situationer rätt, säger han. 

Annons:

På söndagskvällen var vår tidning först med att rapportera om tränarprofilen Peter Jaldefeldts beslut att i förtid lämna tränaruppdraget för Hultsfreds damer med omedelbar verkan.

Han lämnade in sitt entledigande på torsdagen och coachade inte HFK i derbyt mot Frödinge/Brantestad på söndagen. 

"Inte accepterad hos alla"

Nu berättar Peter Jaldefeldt om varför parterna går skilda vägar efter nästan två år.

– Jag kan inte säga varför. Det har dykt upp andra omständigheter som jag inte vill gå in närmare på eftersom flera personer är inblandade. Det är fel att säga något och hänga någon så jag har lämnat det bakom mig, säger Peter Jaldefeldt.

Är du besviken på något eller någon i Hultsfreds FK?

– Det ska jag inte säga någonting om. Jag har min del till varför det har blivit så och jag kan inte uttala mig om det.

Hur länge har du funderat på att sluta?

– Jag har egentligen inte funderat på det, det blev bara så. Jag har min ledarstil och den är väl inte accepterad hos alla. Jag är lite för frispråkig och har kanske inte hanterat alla situationer rätt. Som situationen är med unga tjejer så har jag väl kanske misskött mig mot andra människor som man inte ska göra. Jag får stå mitt kast. 

Är beslutet taget på ditt initiativ?

– Det vill jag inte gå in på. Jag har märkt att det inte riktigt har fungerat på slutet och jag har inte fått med mig tjejerna som jag hade hoppats på, varken tränings- eller spelmässigt. Jag har inte riktigt fått ut det jag kunde och ville men jag skyller aldrig på någon annan. Truppen har minskat med tanke på att spelare har flyttat härifrån för studier och varit skadade och sjuka. Då blir laget lidande så vi har inte mer än 14-15 spelare. Det är svårt på träningarna när det inte är mer folk så vi kan träna på helplan. 

"Uttryckt mig lite klumpigt"

Tränarprofilen Peter Jaldefeldt har haft många uppdrag i den lokala fotbollen och när han tog över HFK inför säsongen 2019 var det hans första uppdrag som damlagstränare. 

– Jag har tränat herrar i hela mitt liv. Det har varit en kontrast för mig att träna tjejer. Allt jag gör kommer direkt från huvudet och från huvudet till munnen är kanske lite för kort avstånd för att det ska kunna filtreras. Tjejerna kan tycka att det är jobbigt och jag tycker kanske likadant så då känner man kanske att jag är fel person på fel plats. Jag har känt att det är bättre att någon annan tar över. Det är för tjejernas bästa också. Jag är vuxen så jag får gå vidare ändå. Jag har mycket att lära ut och trivs i tränarrollen. Det har varit fruktansvärt underbara tjejer men ibland är man inte alla till lags. 

Är både spelare och ledare som har reagerat på vad du har sagt?

– Ja, det är solklart. Jag själv måste stå för att jag har uttryckt mig lite klumpigt ibland och folk har kanske inte samma humor som jag har. Jag får stå mitt eget kast.

"De ska få tid att komma i balans"

Jaldefeldts avhopp kom med tre matcher kvar av säsongen och han känner inte att det fungerar med att stanna säsongen ut. 

– Jag vill att tjejerna och ledningen ska få tid att hitta och komma i balans inför nästa säsong. Vi hade ingen chans på uppflytning och ligger i mitten av tabellen. Vi hade som mål att gå upp en serie nästa år och det är inte omöjligt att de kan göra det.  

Hur ser du på din framtida tränarkarriär?

– Jag vet inte. Frågar någon mig så kan jag tänka mig att ta en tanke på det. Jag har hållit på med det i så många år så jag är väl en av mest rutinerade tränarna i bygden. Då gäller det att spelarna kommer och tränar också. När jag tränade Djursdala SK och Rumskulla GoIF var det inte mycket folk på träningarna. HFK-tjejerna har tränat mycket men tyvärr har flytt för studier, skador och sjukdomar ställt till det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt