Annons:

Askar kan ha gjort sitt i OAIK:

Habib Askar, här i Tunas dräkt under en testmatch för ett år sedan, kan ha gjort sitt i Oskarshamns AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Askar kan ha gjort sitt i OAIK: "Försvårar hans situation"

Smålands Fotbollförbund har sagt sitt. Habib Askar spelade division 6-matchen i Blackstad och det återstår att se vad hans klubb Oskarshamns AIK kommer med för dom.
– Om jag säger så här utan att gå händelserna i förväg så försvårar det hans situation att spela vidare på elitnivå, säger Stefan Johansson. 

Annons:

Enligt Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd spelade Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar med Krokstorp i bortamatchen mot Blackstad/Odensvi på Torvalla. 

"Rättar oss efter domen"

När vår tidning får kontakt med Stefan Johansson, sportchef i OAIK, har han inte tagit del av domen och dokumentationen från förbundet. 

– Som jag kan tolka det utifrån det du säger så är Habib Askar avstängd tills vidare. Sedan kommer det nytt besked om avstängning på nästa möte, säger Stefan Johansson och fortsätter:

– Vi rättar oss efter domen och får diskutera hur vi gör med spelaren i det här läget.

Kommer ni överklaga domen?

– Nej, nej. Absolut inte. Har det framkommit att han har spelat så är nästa steg hur vi agerar mot spelaren. Han är avstängd av förbundet tills vidare och han är pausad från våra träningar och matcher för tillfället. 

Hur ser du på att de har konstaterat att han spelade matchen?

– Det är givetvis illa för spelarens del och för vår del. Det är en spelare som spelar i division 1 men jag vill inte uttala mig mer i frågan. Vi får ta det utifrån förbundets bedömning vid ett senare tillfälle. 

"Försvårar hans situation"

Stefan Johansson har tidigare sagt att spelaren har gjort sitt i föreningen om det är sant. Så här säger han i dag:

– Om jag säger så här utan att gå händelserna i förväg så försvårar det hans situation att spela vidare på elitnivå. Det är jättetråkigt. Jag vill inte kommentera händelsen mer med tanke på att jag inte har läst domen. Vi får ta det utifrån det. 

Sportchefen är tydlig med att spelarna vet om vad som står i kontrakten och att kontraktsbundna spelare inte får medverka i en annan klubb. 

– Som förening är inte vi involverad i det mer än att spelaren är vår. Det är en del som är utanför vår förenings makt att påverka. Det enda som påverkar oss är hur vi agerar mot spelaren efter domen. Det får vi ta framöver. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt