Annons:

Lojal skakade serieledaren fram till utvisningen

SK Lojal gjorde en stark insats och vållade problem för serieettan IFK Oskarshamn. Det blev till slut förlust med 1–4. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal skakade serieledaren fram till utvisningen

SK Lojal gjorde en strong insats och skakade seriesuveränen IFK Oskarshamn. Ett rött kort i början av andra halvlek knäckte dock Venalaget som föll med 1–4. 
– Att spela med en man mindre i 43 minuter mot ett så bra lag blev för svårt, säger tränaren Viktor Gimolli. 

Annons:

IFK Oskarshamn består av många spelare som har spelat högre upp i seriesystemet. I dagens bortamatch mot SK Lojal fick de kämpa hårt för att bärga tre poäng. 

Lojal gjorde en strålande bra första halvlek och hade 1–1 efter 45 minuter spel. Blend Ali Osman gjorde Venalagets 1–0-mål i första halvlek. 

– Vi var med i matchen väldigt länge och det var vi som skapade flest målchanser i första halvlek. De förde spelet men vi skapade flera kanonlägen som vi borde ha satt faktiskt. Vi var väldigt bra i våra kontringar. De hade inte så mycket i första halvlek bortsett från en chans som de gjorde mål på, säger Gimolli. 

Utvisning i början av andra

I upptakten av andra halvlek förändrades förutsättningarna när Lojal drog på sig en frilägesutvisning som försvårade poängchanserna.

Under de sista 20 minuterna gjorde Oskarshamn 2–1, 3–1 och 4–1 och kommer med största sannolikhet vinna serien om inte Stjärnan tar ikapp 26 mål i sista omgången mot IFK Österbymo.

– Det var lite otur att vi fick det röda kortet samtidigt som jag tycker att det var lite onödigt av oss. Jag tror faktiskt att matchen hade slutat annorlunda om vi hade fått spela med elva man på planen, säger Gimolli. 

Kommer det lite som en överraskning att ni kunde störa dem så mycket?

– Nej, egentligen. Om de är så överlägsna hade de inte spelat i division 5. Vi kan slå alla lag om vi vill, kämpar och har rätt inställning. Vi fick beröm för vårt spel och Oskarshamn sa att vi var ett av de bästa lagen i serien. De hade inte räknat med att det skulle bli så tufft. 

Målvakten Dennis Nielsen och mittfältaren Jetmir Shehi imponerade stort. Blend Ali Osman fick beröm för sin första halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt