Annons:

Kvalet blir en rysare — alla lag står på tre poäng

Gunnebo tog tre viktiga poäng mot VSGF/JAIK i kvalets andra omgång. Foto: Ossian Mathiasson

Kvalet blir en rysare — alla lag står på tre poäng

Det blev förlust för VSGF/JAIK i lagets andra match i kvalet till division fem. Gunnebos seger med 5-2 var helt rättvist – och nu har alla lag i gruppen tre poäng efter två matcher.

Annons:

VSGF/JAIK hade en tung dag på jobbet, när man reste till Gunnebo för att öka sina chanser att ta sig upp en division. Förlust med 5-2 mot Gunnebo IF och det var besvikelse i VSGF/JAIK-lägret.

– Vi gör det bra första 25 där vi borde ha gjort fler mål. I andra slarvar vi och Gunnebo straffar oss med ett par mål. Vi går ner på en trebackslinje och försöker ge det en chans, säger huvudtränare Joakim Svensson till vår tidning. 

Målskyttar för VSGF/JAIK blev Jacob Arvidsson och Ibrahim Haddad.

– Det är bara att bryta ihop och ta nya tag till nästa helg, säger Svensson.

Rysare i sista omgången

I Gunnebo var tonen annorlunda.

– Jag tycker vi vinner helt rättvist. Vi får en tuff start på matchen och är inte riktigt med i början. Men efter deras 0-1-mål tycker jag vi spelar upp oss. I andra halvlek är vi aggressiva och ligger bra i vårt presspel. Det gör att vi kan vinna mycket boll högt i plan, säger tränare Peter Lönnblom.

Dennis Ockhammar, Jens Carlsson, Egzon Duraku, David Holm, Kristoffer Lindholm gjorde hemmalagets mål. Hela Gunnebo får beröm för sina sista 75 minuter.

Sista omgången i kvalet blir nu en riktig rysare. Eftersom BB 2001 slog Djursdala står alla lag på tre poäng inför avgörandet. Djursdala möter VSGF/JAIK och Gunnebo ställs mot BB 2001. 

Samuel Josefsson 

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt