Annons:

Krister Borgh blir kvar i Hultsfreds FK i minst två år till. Foto: Ossian Mathiasson

HFK får behålla tränaren – i två säsonger till: "Gör underverk"

Hultsfreds FK får behålla sin tränare Krister Borgh i minst två säsonger till. Det meddelar klubben på måndagen. 

Annons:

HFK förlorade inte en enda match i division 5 den här säsongen. Ändå räckte det inte till mer än en fjärdeplats efter en målskillnadshistoria med Södra Vi IF om den sista kvalplatsen.

Nu står det klart att Krister Borgh stannar i Hultsfred i ytterligare två säsonger. 

– Det Krister visat under tidigare år och under denna säsong levererat är precis enligt den linje HFK vill bedriva sin framtida fotbollsverksamhet på. Att förvalta ungdomarna som kommer upp till vår seniorverksamhet enligt fotbollsförbundets genomarbetade utvecklingsstege är ett uppdrag Krister lyckats med och fått betyget med beröm godkänt, säger HFK:s ordförande Patrik Stenbäck i ett uttalande. 

Nu anser HFK att Krister Borgh är rätt person att fortsätta leda klubben framåt.

– Kristers steg är att ta tillvara på det vår ungdomsverksamhet levererar. Föreningen anser att Krister är rätt person och tränare att fortsätta detta påbörjade uppdrag. Krister har under detta år visat resultat som är till HFK:s fulla belåtenhet. Att föreningens modell redan visar framgång är en avgörande faktor att förlänga med Krister Borgh, säger Stenbäck.

"Gör underverk"

Under 2020 har sju spelare från HFK kallats till läget och uttagningar.

– Krister ihop med sin homogena tränarstab på sex personer gör underverk med grabbarna när de kommer upp till vår seniorverksamhet. Killarna som kommer upp har oftast vandrat genom steg 1-2 för att hitta glädjen med fotboll. Sen att ta vara på denna glädje och få dom att utvecklas är en konst som vi vet Krister har förmågan till. Att föreningen blivit en plantskola för framgångsrika och välutbildade fotbollsspelare som sätter gruppen och laget i fokus är ett kvitto på att vi gör rätt. Vi tror på idéen att spelare utvecklar sina förmågor bäst där man får tillgång till en stabil miljö och att glädje föder framgång. I HFK tränar och spelar man för att utveckla sina förmågor som man brinner för, nämligen fotboll. Vad föreningen i allmänhet och vad Krister i synnerhet kan erbjuda är en organisation med en långsiktig plan, en tränarstab som ser individen och en stimulerande fotbollsmiljö. När individen anpassar sig till gruppen och gruppen anpassar sig till organisationen så är vi på rätt spår.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt