Annons:

Ännu en spelare lämnar HFK – klar för återkomst i moderklubben

Viktor Lockström lämnar Hultsfreds FK och går tillbaka till moderklubben IF Hebe. Foto: Ossian Mathiasson

Ännu en spelare lämnar HFK – klar för återkomst i moderklubben

Hultsfreds FK tappar ytterligare en tongivande spelare. Målvakten Viktor Lockström återvänder till moderklubben IF Hebe. 
– Det höjer standarden på målvaktssidan, säger Janne Johansson, tränare i IF Hebe. 

Annons:

Division 6-laget IF Hebe har landat sin första värvning i form av hemvändaren Viktor Lockström. 

– Det började med att jag ställde frågan till honom om han var intresserad av rollen som målvaktstränare i Hebe. Vi tycker att han har utvecklats fantastiskt mycket i HFK med att få bra träning och mycket rutin. Han var inte så sugen på målvaktstränarrollen men han öppnade för att komma tillbaka och spela med Hebbe. Då fanns det ingen tvekan från vår sida, säger Janne Johansson, huvudtränare i Hebe. 

Hebe har fyra målvakter i truppen

Lockström har spelat i HFK de två senaste säsongerna och väljer nu att återvända till moderklubben Hebe som har det gott ställt på målvaktsfronten. 

– Viktors inträde i truppen skapar bra konkurrens. Nu har vi fyra målvakter (Elias Johansson, Mattias Hamilton, Kim Ganerud och Viktor Lockström) så de ger angenäma problem. Jag vet inte när vi hade fyra målvakter i Hebe senast, säger Johansson och fortsätter:

– Han har skaffat sig mycket rutin i HFK och det höjer standarden på målvaktssidan. Jag ser det som en viktig position om vi ska ta oss framåt. 

Har ni fler nyförvärv på väg in i truppen?

– Det vi har saknat är två innermittfältare så vi har kontakt med tre grabbar som axla dessa roller. Det är viktigt att man har bra mittfältare. Nu blir frimånaden väldigt konstig med de nya restriktionerna så det blir svårt för både föreningen och spelarna. Jag hoppas att vi får in alla spelare som vi har kontaktat, då kan det bli sju-åtta ny spelare. 

Hebe hade ett jobbigt 2020 men Johansson är hoppfull inför kommande säsong.

– Får vi in de tre mittfältarna så kommer vi vara ett topplag. Det är jag helt säker på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt