Annons:

Överhängande risk att lokala laget inte kommer till spel

Det mesta talar för att Alexander Ekbergs BK Boston inte kommer till spel i division 6 kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Överhängande risk att lokala laget inte kommer till spel

Det mesta talar för att BK Boston inte kommer till spel i division 6 kommande säsong. Det skriver klubben i ett inlägg på sociala medier.

Annons:

BK Boston hade en tung säsong som nykomling i division 5 och ramlade ur serien med fem poäng på elva matcher. Några dagar senare berättade vår tidning att det är osäkert om Boston ens får ihop ett lag till nästa säsong. 

Tränaren Robin Olsson deklarerade tidigt att han lämnar klubben och många av spelarna bor på annat håll. 

"Verkligheten ser inte ljus ut"

I dag gick Vimmerbyklubben, som har varit aktiv i fem år, ut med ett inlägg på sociala medier och informerar om den svåra situationen. 

”Som det ser ut just nu har tyvärr BK Boston inte förutsättningarna för att kunna bedriva seriespel 2021 om inte situationen förändras inom några veckors tid. Detta är såklart väldigt tråkigt. Många underbara människor har lagt ned mycket energi på BKB de senaste åren för att få föreningen att fungera och utvecklas men just nu ser verkligheten inte ljus ut”, skriver BK Boston på Instagram.

Spelare bor på annat håll

BK Boston skriver att ordförande Pelle Strömsten har arbetat med att hitta en ny tränare men utan framgång. 

”Ett annat bekymmer är att flera personer som varit drivna kring föreningen nu verkar på annan ort och inte har möjligheten att lägga ned den tid och kraft som krävs för att få föreningen att fungera på ett bra sätt”, skriver BKB. 

Klubben ger inte upp hoppet helt och hållet, inte än i alla fall. 

"Detta betyder inte att föreningen läggs ned. Den kommer leva kvar tills vidare och förhoppningsvis kan andra projekt/verksamheten komma igång igen om det blir en förändring i läget längre fram".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt