Annons:

Jagad spelare närmar sig ett beslut – åtta klubbar har visat intresse

Erik Ståhlgren funderar över sin fotbollsframtid och väljer mellan tre klubbar. Foto: Ossian Mathiasson

Jagad spelare närmar sig ett beslut – åtta klubbar har visat intresse

Flera lokala klubbar vill ha Erik Ståhlgrens signatur till kommande säsong. Inom en snar framtid har han bestämt sig. 
– Jag kommer med ett beslut rätt så snart, säger Erik Ståhlgren. 

Annons:

Erik Stålgren, 25, är ett jagat villebråd och har en delikat situation inför nästa säsong. 

Många klubbar, närmare bestämt åtta stycken, har hört av sig och visat intresse för honom. Högsby IK (division 3), Myresjö/Vetlanda FK (division 4), Hultsfreds FK (division 5), Storebro IF (division 5) och moderklubben IF Hebe (division 6) har fått nobben. 

– Det står mellan Gullringens GoIF, Vimmerby IF och Målilla GoIF, säger Erik Ståhlgren. 

"Många som har ringt"

Ståhlgren gick från Högsby till Gullringen inför den gångna säsongen och blev lagets bäste målskytt med sex fullträffar. 

Nu är han utan tvekan en av lokalfotbollens mest eftertraktade spelare till nästa säsong. 

– Det är många föreningar som har ringt. Jättekul att de är intresserade. Det är ett kvitto på att man gör någonting rätt, säger Erik Ståhlgren. 

Han har en hel del att fundera på. Ett av alternativen är byta klubb i division 4 och skriva på för rivalen Vimmerby IF. 

– Vimmerby satsar på att ta klivet upp i division 3 och vill verkligen uppåt. Jag tycker att jag trivs i en sådan miljö med tydliga mål. Jag känner också flera spelare i VIF, bland annat Anton (Ljungberg), Ludwig (Strömbom) och Haris (Dreco) som är Hultsfredskillar, säger han och fortsätter:

– ”Jocke” (Storm), som lämnade för VFF, har spelat på en position som skulle kunna vara aktuell för mig. Det finns många bra spelare i VIF som vill något och är vana vid spel på en högre nivå. Det underlättar om man har en bred trupp. 

Vad talar för en fortsättning i Gullringen?

– Jag har avvaktat för att se vad de får för tränare och nyförvärv. De har verkligen steppat upp med fem nyförvärv. Jag har bra koll på Gullringen och har trivts bra med både spelare och ledare. 

Beslut inom en vecka

Något överraskande är att division 5-laget Målilla GoIF finns med i bilden. 

– Daniel Skoog har varit på mig väldigt mycket. Det blev också väldigt spännande när Robin (Sandelius) gick dit, jag tycker att han är en fruktansvärt bra fotbollsspelare. En riktig klassvärvning av Målilla. Lägg också till Martin Johansson. De verkar ha något på gång.

Snart kommer Ståhlgren med beskedet om vilken klubb han representerar nästa säsong. 

– Jag kommer komma med ett beslut rätt så snart. Vi kommer nog inte få träna på grund av coronapandemin så jag får gå på magkänslan och nästan skriva upp för- och nackdelar med allting och känna efter ordentligt vad man vill och vad som känns bäst. Jag ska komma med ett beslut inom en vecka. Jag vill inte dra ut på det. Det är lättare om man har tagit beslut, då kör man på det till 110 procent än att hålla på och vela. Det underlättar också för klubben som man väljer. 

Vilket håll lutar det åt?

– Jag behåller det för mig själv. Det är inte långt kvar innan jag kommer med ett beslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt