Annons:

Lokala lagens motståndare drar sig ur – börjar om i division 6

Daniel "Bränna" Gustafssons Djursdala SK kommer inte möta Fårbo FF under den kommande säsongen. Gulklädda Fårbo har begärt sig ner i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala lagens motståndare drar sig ur – börjar om i division 6

Fårbo FF har tappat flera viktiga spelare och kommer inte till spel i division 5 kommande säsong. 
– Det stämmer. Vi börjar om i division 6, säger Torsten Backskär, ordförande i Fårbo FF. 

Annons:

Barometern rapporterade under nyårshelgen om att Fårbo FF kan dra sig ur division 5 och börja om i division 6. När vår tidning kontaktade klubbens ordförande Torsten Backskär tidigare i dag bekräftade han att så är fallet. Fårbo har dragit sig ur division 5 och begärt sig ner i division 6. 

Flera lokala division 5-lag (Södra Vi, Djursdala, Storebro, Gunnebo, IFK Västervik, Målilla, Lojal och Hultsfred) skulle med stor sannolikhet ha hamnat i samma serie som Fårbo om de hade spelat vidare i femman. Nu återstår det att se hur Smålands Fotbollförbund fyller den uppkomna luckan. 

– Det är inte så mycket som vi kan påverka. Vi har inte material till att spela i division 5, då är det bättre att vi tar det steget av egen vilja från första början. Tanken är att vi ska spela i division 6 nästa säsong. Vi får se hur långt det räcker, säger Torsten Backskär. 

Har ni tappat många spelare?

– Vi har under några år tappat alla spelare som är mellan 18 och 30 år så vi har ett gäng som är över 30 år och ett gäng som är under 20 år. Nu har vi tappat ett par spelare som är över 30 år, säger Torsten Backskär. 

"Får för stor press på sig"

Det rör sig om forwarden Joacim Olsson och försvararen Daniel Hällblad, som båda två går till division 4-nykomlingen IFK Oskarshamn. Även Marcus Andersson gick till IFK Oskarshamn innan han ångrade sig och kritade på för Ruda IF i division 4. 

– De övriga spelarna är kvar, vi får se hur det ser ut när vi drar igång träningen nästa vecka. Vi har 18–20 spelare i dagens trupp, säger Torsten Backskär. 

Steget mellan femman och sexan är inte så stort, ni har inte haft några tankar på att spela vidare i femman med tanke på att ni har tillräckligt med spelare?

– Från början var tanken att vi skulle spela vidare i femman. Vi kommer möta flera jättebra lag i femman och med tanke på att vi har ett ungt lag med spelare som är mellan 18 och 20 år så tycker vi att de får för stor press på sig. Då är det risk att de får mycket stryk och tröttnar på fotbollen. Vi tycker att det är bättre att vi startar om i sexan med de spelare och ledare vi har. Vi försöker göra det roligt i stället för att lägga massa krav på de unga spelarna. Om det är rätt eller spelare vet jag inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt