Annons:

KLART: Jätteprofilen blir ny ordförande för Tobo – så ser han på uppdraget

Efter många år lämnar Kenneth "Hajen" Johansson ordförandeskapet i Tobo GK. Nu är det klart att det blir profilen Micael Glennfalk som tar över klubban. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Jätteprofilen blir ny ordförande för Tobo – så ser han på uppdraget

Han klev in i Tobos styrelse för ett år sedan. Nu blir näringslivsprofilen och tidigare kommunalrådet Micael Glennfalk ny ordförande för golfklubben.
– Banan är vår arena. Den ska vara prio ett, säger Micael Glennfalk. 

Annons:

Han fick frågan redan för ett år sedan, men då tog han "bara" plats som ledamot i styrelsen. 

– Jag har spelat golf sedan början av 90-talet och varit medlem länge, men just styrelsearbetet har jag inte varit insatt i. Jag ville lära känna klubben lite mer först. Nu har jag varit med i styrelsen i ett år och försökt göra en del arbete, säger Micael Glennfalk. 

Entreprenören och ex-kommunalrådet valdes under söndagen till ny ordförande för Tobo Golfklubb i samband med föreningens årsmöte.

– Vi tog en ny vision i vintras och har en ny styrelse med mycket nytt folk. Det är ett roligt arbete. Jag har sagt att jag kan vara med i fem år. Det är inte det att jag inte orkar mer, men jag tycker man ska byta poster lite oftare än vad man kanske gör. Jag kanske kommer ta en annan post då. Mitt engagemang för Tobo är stort och jag gillar både Tobo och golf. Det är roligt att vara engagerad i något jag själv utövar. Förutom golfen så har jag varit med i fiskeklubben i 35 år. Jag gillar att göra en insats där jag själv är med och utövar något. 

Flera nya i styrelsen

Den tidigare ordföranden Kenneth "Hajen" Johansson blir kvar i styrelsen som sekreterare. Jennie Konradsson blir vice ordförande och Elisabeth Eek blir ny kassor. Torsten Dufva och Stefan Thorstensson blir kvar som ledamöter. Dessutom har Göran Tell valts in som ledamot. Lämnar gör Leif Carlsson, Ola Dagsberg och Karin Knutsson.

Micael Glennfalk säger att prioritet ett är banan.

– Det är vår arena och utöver det ska vi ha ett jättebra värdskap och vara en bra förening. Vi ser att vi har en medlemstillströmning och det är ett 20-tal som löst medlemskap nu. För det är banan betydelsefull och för det första har resursgruppen gjort ett jättearbete. Manskapet, våra banarbetare med Kristian (Petersén, greenkeeper) i spetsen, har gjort ett kanonarbete med banan. Vi kunde öppna rekordtidigt och har jättefina greener.  Vi har byggt ett föreningshus och gjort en del förändringar. Därvidlag är allt bra och det arbetet fortsätter. 

"Älskar projekt"

Mycket mer är också på gång på Tobo GK och där blir Glennfalk lite av spindeln i nätet.

– Jag gillar att jobba i budgetsatta projekt och det kommer vi jobba med nu. Jag har jobbat med att strukturera om golfklubben och få en mer företagslik konstruktion, där inte styrelsen gör allt. Vi har tidigare haft ett par kommittér tidigare, men nu har vi lagt till flera och det är många nya som är igång och jobbar. Vi har tre stora intäktskällor till klubben och det är medlemsavgifter, greenfees och det tredje är sponsorer. Alla de tre delarna är ökande just nu och det är väldigt positivt. Nu måste vi driva intäkter och samtidigt få en kostnadskontroll. Jag räknar med att Tobo kommer synas lite mer det här året. 

På sikt är visionen också att Tobo GK ska bli en klubb det pratas om.

– Jag älskar projekt – att starta upp något, genomföra det och ta det i mål. Vi har som mål att bli en av Sveriges tio bästa föreningsägda banorna. Vi kan inte mäta oss med de privatägda, när vi lever på ideella krafter och inte kan gå in med de pengarna, men banan och anläggningen ska vara i toppklass. 

Tobo ligger någonstans kring 750 till 800 medlemmar. 2023 gick Tobo drygt 200 000 kronor back. 

– Vi har haft stora utgifter och gjort mycket investeringar i maskinerna. De största orsakerna är annars kostnaderna för och bränsle. Vi använder mycket diesel till våra maskiner. Vi har också haft höjda räntor som alla andra föreningar. Det finns inget extraordinärt i driften. Vi tror att det är hanterbart och målsättningen är att visa svarta siffror under 2024.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt