Annons:

Bra start för HHF:s P19-lag I division 4:

Hultsfreds HF spelar med sitt juniorlag i division 4 denna säsong och de har inlett med två segrar och en förlust. Foto: Pixabay

Bra start för HHF:s P19-lag I division 4: "Kontrar och springer sönder de andra lagen"

Två segrar och en knapp förlust med två bollar. Hultsfreds HF:s juniorlag har fått en bra start på sin säsong i division 4 och har ett vägvinnande spel. 

Annons:

Hultsfreds HF har till årets säsong valt att spela med sitt P19-lag i division 4 och Stefan ”Släggan” Andersson och Ronny Örnros ansvarar för detta lag. 

Det unga HHF-laget har fått en bra start på säsongen med fyra poäng av sex möjliga. Det blev seger med 39–19 borta mot NAIS (Norrköping) i premiären den 9 oktober och det följdes upp av ytterligare en seger i hemmapremiären: 26–22 mot Finspångs HK. Första förlusten kom i tredje matchen då HFK fick se sig besegrat med 28–30 borta mot Vadstena HF. 

– Vi är väldigt nöjda med starten i division 4. Vi har vunnit två matcher och fått stryk mot Vadstena, som har Johan Båverud som spelade i Hammarby när de tog SM-guld. Visst, han är 38 år men han är vältränad. Det var jämnt hela matchen och med lite tur kunde vi ha fått med oss en poäng i alla fall, säger Stefan ”Släggan” Andersson. 

"Möter fler a-lag än vad seniorerna gör"

Det är ett rent juniorlag som HHF ställer på benen i division 4. 

– Vi skulle egentligen ha spelat i en juniorserie men flera lag drog sig ur så vi tröttnade och la oss i division 4. Vi är nöjda med att vi har hamnat i den här serien med lag från Linköping, Norrköping, Vadstena och tre lag från Örebro.

Flera av spelarna som spelar i juniorlaget har även fått chansen att testa på spel i a-laget.

– Det är ganska hårda regler med att gå mellan ett a-lag och ett b-lag i handboll så det är viktigt att vi håller igång ett lag i division 4. Vi har 13 juniorer som måste ha någonstans att spela. De gör det jättebra och vi möter egentligen fler a-lag än vad seniorerna gör. Alla lag är a-lag bortsett från Örebros b-lag.

Vad är målsättningen med årets säsong?

– Nu när vi har spelat tre matcher i serien så tycker jag att vi ska vara topp tre. Det vore kul att vinna mot Järnvägen från Hallsberg den 13 november, då har vi hängt av dem lite grann. Som det ser ut i dag så är vi fyra lag som rycker lite i toppen.

"Spelar mer på snabbhet"

Rent spelmässigt ser det bra ut, enligt ”Släggan”. 

– Vi är inte så storväxta utan vi får spela mer på snabbhet och ha ett offensivare försvarsspel som flera lag har problem med. Vi ska kontra och springa sönder de andra lagen. Det har vi gjort bra så här länge.

Vad säger du om det uppsving som handbollen i Hultsfred har fått?

– Jättekul. Det var kris för några år sedan och vi fick knappt ihop spelare till ett seniorlag. Vi har nu fått upp spelarna som är födda 2002, 2003 och 2004 och det är ingen av dem som har slutat. Vi har en homogen grupp som jobbar för varandra. Många tycker att det är roligare att spela b-lag än att sitta bänk i a-laget och spela kanske tio minuter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt