Annons:

Ny HHF-förlust - trots mäktig vändning i andra halvlek

Axel Henriksson tillhörde en av HHF:s bästa spelare och gjorde sex mål i bortaförlusten mot SK Rigel. Foto: Ossian Mathiasson

Ny HHF-förlust - trots mäktig vändning i andra halvlek

Hultsfreds HF svarade för en mäktig vändning i den andra halvleken i kvällens bortamatch mot SK Rigel i handbollstrean – från underläge 11-18 till ledning 20-19. Men till slut räckte det ändå inte hela vägen.

Annons:

HHF hade ont om folk när man drog iväg till Anderstorp för bortamatch mot SK Rigel i handbollstrean på söndagen. Med bara en linje med sig slet man tungt på många spelare.

Trots det svarade man för en klart godkänd insats mot tabellfemman. Eller åtminstone en bra andra halvlek.

– Första halvlek är lite halvdan, den är vi inte riktigt nöjda med, säger HHF:s Andreas Sundqvist.

I halvtid låg Hultsfred under med sex bollar, men insatsen i den andra halvleken gladde ledarna.
– Vi ligger under 8-11 och vänder till ledning 20-19 under en period. Där har vi flow och gör precis det vi ska göra – trycker i andrafasen, står rätt i försvaret och har starkt målvaktsspel.
Men det höll inte hela vägen för Hultsfred, utan den sjunde raka förlusten inkasserades (segern mot Värnamo får man inte tillgodoräkna sig då deras samtliga resultat ströks då de utgick ur serien). Denna gång med 27-23.

– Vi orkar inte riktigt på slutet. De gör några snabba mål, vi gör några tekniska fel och de får energi. Över lag är jag ändå ganska nöjd. Andra halvlek är riktigt bra – mycket bättre än det sett ut tidigare. Självklart hade vi velat ha två poäng, men vi tar i alla fall med oss andra halvlek, säger Andreas Sundqvist.

Flest mål för HHF gjorde Adrian Söderpalm 8 och Axel Henriksson 6.
– De var viktiga för oss i dag, och förtjänar lite extra beröm, säger Andreas Sundqvist.
Nästa match för Hultsfreds HF spelas hemma kommande söndag. Motståndare då – SK Rigel.
– Då är det läge för revansch.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt