Svala nära att lugga serieettan: ”Chockade över hur vi betedde oss”

IBK Svala stretade emot bra hemma mot topplaget Bodafors och föll med uddamålet (6–7). Foto: Bildbyrån

IBK Svala gjorde en kanoninsats och var nära att plocka poäng hemma mot obesegrade serieledaren Bodafors i kväll.
– Det var jäkligt nära, säger lagledaren Roger Hultgren efter 6–7-förlusten.

I säsongens tredje match visade IBK Svala från Mörlunda goda takter och gav topplaget Bodafors på överraskande tufft motstånd.

Efter en mållös första period lossnade målskyttet rejält i andra perioden. Svala ledde med både 2–0 och 4–2 men Bodafors kom ifatt till 4­–4 inför tredje perioden.

Svala gjorde 5–4 i upptakten av tredje men Bodafors såg till att vända på tillställningen med tre raka mål fram till 5–7. Svala reducerade till 6–7 med mindre än tre minuter kvar men det blev ingen skrällartad poäng.

– Det var vår bästa match på länge. En jättebra insats, vi visar att vi är på rätt väg. Jag är säker på att poängen kommer komma rätt så snart. Vi gav dem en rejäl match och ledde med två mål vid två tillfällen. De var ganska chockade över hur vi betedde oss på planen, säger Roger Hultgren, lagledare i Svala.

Svala gick runt på tre femmor bortsett från de fem sista minuterna i jakten på en kvittering.

– Det var nära att vi fick en poäng och alla krigade väldigt bra. Det var positivt att se att träningarna har gjort nytta.