Makalös upphämtning gav IBK Svala lagets första poäng

Bilden är en genrebild-

Vill du se mål och uppleva spänning? Gå på innebandy i Mörlunda! 28 mål bjöds det på i kvällens division 4-match mot HM IS, och inte minst en makalös upphämtning av hemmalaget. Det gav säsongens första poäng.
– Vi gör en fantastisk krigarinsats, säger lagledaren Roger Hultgren.

Trots en mardrömslik start gav tabelljumbon IBK Svala från Mörlunda aldrig upp mot HM IS i kvällens hemmamatch i innebandyfyran.

Förresten är ”mardrömslik”, sett ur ett sportsligt perspektiv, nästan ett milt uttryckt. 0-1-bollen låg i Svala-kassen redan efter sex sekunder. När halva den första perioden var spelad var ställningen 0-5, och vid den första periodvilan 2-7.¨

Dramatiskt och svängigt

I den andra perioden var Svala ett helt annat lag. Tolv minuter in i den hade man hämtat upp underläget till 8-9 och hade ordentligt häng igen.

Två mål av gästerna gjorde ställningen till 8-11 inför den sista perioden, och i den skulle dramatiken och svängningarna fortsätta.

Svala gjorde tre raka mål och reducerade till 11-12. Strax därefter kom två snabba mål, och ställningen var helt plötsligt 11-14. Svala kontrade med två snabba mål, så när sex och en halv minut återstod av matchen var ställningen 13-14, och bara 25 sekunder senare satte Hampus Adolfsson 14-14.

Drömläge att avgöra

Med en minut och 19 sekunder kvar att spela åkte HM IS på en utvisning, och hemmalaget fick ett drömläge att avgöra. Där hade man mängder med chanser, bland annat hade man ett par skott i målramen och ett avslut som gick över när målet var helt öppet. Men det oavgjorda resultatet stod sig den ordinarie tiden ut, och därmed också säsongens första poäng för IBK Svala.

– Vi gör en fantastisk krigarinsats och tar kampen matchen igenom. Jag tycker att de i princip bara har en femma som producerar, medan vi körde på tre femmor i hela matchen. Det ger också resultat till slut, säger lagledaren Roger Hultgren.

– Såklart är vi jättenöjda med en poäng, men det kunde lika gärna ha varit tre, säger Hultgren, som gav extra beröm till den nykomponerade kedjan med Jesper Jansson, Robin Olsson och Henrik Svensson.

Extra plus också till tvåmålsskytten Jesper Blomqvist, den unge backen som flyttats upp till forwardsplats.

Här hittar du all matchfakta från kvällens målrika tillställning.