Annons:

Foto: Pixabay

Svala var chanslöst mot tabellettan – släppte in 21 mål

Jumbon IBK Svala mot överlägsna serieettan IF Ariel. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Ja, gästerna vann med hela 21-4. 

Annons:

IF Ariel går som tåget i division 4 och har vunnit samtliga sina matcher så här långt in på säsongen. Bortamatchen mot IBK Svala skulle förstås endast städas av. 

Mörlunda-klubben krigade dock på bra och gjorde fyra mål på tabellettan. Värre för Svala var att Ariel hittade nätet hela 21 gånger.

– Vi räknade med att det skulle bli tufft, men vi tog hand om deras spelare ganska bra ändå. De har ju några riktigt etablerade spelare, men jag tycker att det var de här spelarna som tjafsade mest. Det var tjafs vid varje domslut och det var nog en del frustration. Det tyder på att vi fick dem ur balans, men de är ju skickliga spelare, säger Svalas ledare Roger Hultgren.

Ariel hade 8-1 efter period ett och inför den tredje akten var ställningen 13-3. Under de återstående 20 minuterna gjorde Ariel ytterligare åtta mål och Svala ett.

– Vi är ju inte där Ariel är riktigt. De siktar på att gå upp och det har inte vi räknat med direkt. Vi spelar för att vi tycker att det är roligt, säger Hultgren efter 4-21-förlusten. 

Svalas mål gjordes av Simon Rydén, Henrik Svensson, Jesper Blomqvist och Jonathan Sahlström. Hampus Adolfsson var bäst i Svala och målvakten Albin Lord fick också beröm.

– Men det var en krigarinsats rakt över.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt