Bröderna levererade när Svala tog första segern

Niklas och Alex Gunnarsson var framträdande när IBK Svala bärgade första trepoängaren för säsongen. Foto: Privat

Som de har väntat och längtat. I kväll fick IBK Svala segerjubla för första gången denna säsong. Bröderna Alex och Niklas Gunnarsson bidrog starkt till kvällens 12–7-seger mot Craftstadens reserver.

Mörlundalaget hade bara skrapat ihop en poäng på de elva första matcherna i division 4. Nu står de på fyra poäng efter kvällens 12–7-seger hemma mot Craftstadens IBK B.

– Nu är det härlig och glad stämning. Det var egentligen inget snack och det beror till stor del på att bröderna Gunnarsson (Alex och Niklas) har kommit in i laget. De tillför inte bara spets utan de skapar glädje i gruppen och får alla spelare att tänka positivt, vilket är jättevärdefullt. De hjälper oss att vinna denna match, säger tränaren Roger Hultgren.

"Darrigt vissa stunder"

Svala ledde med 4–2 efter första perioden, 5–3 efter 40 minuter och 6–4 sju minuter in i tredje perioden. Därefter gjorde Svala tre raka mål och vann till slut med 12–7. Alex Gunnarsson gjorde fyra mål i rollen som center, hans första match i Svaladressen för den här säsongen.

– Visst var det darrigt vissa stunder men vår målvakt Albin Lord gjorde sin bästa match för säsongen. Det är en lagseger på det stora hela. Imponerande av Alex att göra fyra mål i sin första match, säger Hultgren.

Nästjumbon HM IS väntar på bortaplan i nästa omgång.

– Nu ser vi positivt på fortsättningen och siktar på att ta en ny trea mot HM IS. Vi vill gärna slippa sistaplatsen.

Albin Lord, Hampus Adolfsson och bröderna Gunnarsson stack ut i Svala.

Fakta

Poäng, Svala: Alex Gunnarsson 4+0, Niklas Gunnarsson 2+1, Simon Elofsson 1+2, Fredrik Erlandsson 0+3, Gustav Tegberger Karlsson 2+0, Anton Lingefelt 1+0, Henrik Svensson 1+0, Hampus Adolfsson 1+0, Simon Rydén 0+1, Paul Maqueda 0+1, Jesper Blomqvist 0+1, Pontus Nilsson 0+1.