Annons:

Svala föll med uddamålet i målfest:

Gustav Tegberger Karlsson gjorde en bra match för Svala. Foto: Privat

Svala föll med uddamålet i målfest: "Var surt"

IBK Svala föll med uddamålet i en riktig målfest i bortamatchen mot Hjältevad/Mariannelund. Efter en stark upphämtning i tredje perioden blev det till slut 11-10.
– Det var surt, säger ledaren Roger Hultgren.

Annons:

Tajt, jämnt och dramatiskt blev det när Hjältevad/Mariannelund väntade för IBK Svala på fredagskvällen. Gästerna från Mörlunda hade en 4-3-ledning när den första perioden var avklarad och höll jämna steg med motståndarna.

I den andra perioden vände HM IS på steken och hade 7-5 inför avslutningen. Det var fortsatt match av det hela, men tidigt i tredje gjorde hemmalaget ett tidigt ryck och hade 10-5.

Men Svala gjorde en stark upphämtning och med drygt en minut kvar av ordinarie matchtid hade gästerna kvitterat.

– Vi gjorde en stark upphämtning och hade något på gång där, men det ville sig inte riktigt, säger ledaren Roger Hultqvist.

"Orkade inte"

Med 53 sekunder kvar satte HM IS 11-10 och fick med sig alla tre poängen.

– Det var surt. Det är små marginaler och det kunde ha gått hur som helst. Det var en väldigt tajt historia och stundtals spelade vi väldigt bra. Vi gick ned på folk inför tredje, men kanske gjorde vi det lite för tidigt. Vi orkade inte hela vägen, säger Roger Hultgren.

Beröm i Svala fick fyramålsskytten Henrik Svensson och Gustav Tegberger Karlsson.

Målskyttar HM IS: Emil Sjökvist 5, Filip Sandstedt 2, Robert Karlsson, Alexander Larsson, William Stejdahl, Marcus Edgren.

Målskyttar IBK Svala: Henrik Svensson 4, Gustav Tegberger Karlsson 2, Simon Elofsson 2, Jesper Blomqvist, Alex Gunnarsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt