Annons:

Härlig vändning av Svala – besegrade WIBK B

Svala fick fira en ovanlig seger på fredagskvällen. Foto: Stefan Härnström

Härlig vändning av Svala – besegrade WIBK B

Ett vinnande Svala är ingen vanlig syn – men idag hände det. Mörlundagänget visade upp en enorm kämpaglöd och vände 4-6 till 9-7 i sista akten.
– Det var riktigt skönt och det var en otrolig kämpainsats, säger hemmaledaren Mathias Karlsson.

Annons:

Nästjumbon Svala hade två vinster på 15 försök inför dagens match. Idag visade man dock att man inte är något strykgäng och tog tre sköna poäng mot Westerviks IBK B. Det var dock bortalaget som var i överläge nästan hela matchen. Man hade såväl 2-0 som 5-2 och 6-4. När säcken såg ut att knytas ihop var ett evigt kämpande Svala där och öppnade den igen.

Till slut bar det frukt och med några fina mål i sista perioden vände hemmalaget på steken.

– Vi ligger under lite, men ger aldrig upp och kämpar ändå in i kaklet. Vi har ändrat om lite i konstellationerna och det har gett resultat. Jag tycker att det var rättvist, vi hade många lägen i början och de hade en duktig målvakt. Det var ett tag sedan vi vann nu så det var skönt.

Poängen i Svala: Pontus Nilsson 2+2, Axel Elofsson 2+1, Simon Elofsson 1+1, Christoffer Knutsson 1+1, Erik Liljegren 1+0, Hampus Adolfsson 1+0, Filip Axelsson 1+0, Gustav Tegberger Karlsson 0+1, Christian Isomettä 0+1.

Poängen i WIBK B: Isak Lindahl 3+0, Isak Lettman 2+1, Ossian Thorsson 1+2, Elliot Lais 0+2, Axel Edvardsson 1+0, Axel Halldén 0+1.

Tabellen hittar du här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt