Annons:

Två par mamma-dotter i laget –

IBK Svalas lag består i år av två par mamma-dotter: Therese och Jennifer Bogren och Agnes och Malin Hägg. Foto: Lotta Madestam

Två par mamma-dotter i laget – "Alltid tänkt att det vore kul"

Mor och dotter i samma lag, dubbelt upp. Den här säsongen spelar Malin Hägg och Therese Bogren tillsammans med döttrarna Agnes och Jennifer i IBK Svalas damlag.
– Jag har alltid tänkt att det vore kul att göra en match ihop, det sporrar ju så klart, säger Malin Hägg.

Annons:

Malin Hägg och Therese Bogren är båda rutinerade och tongivande spelare i innebandylaget. I år består laguppställningen av två par mamma-dotter, två generationer Hägg och Bogren sedan även döttrarna Agnes, 16, och Jennifer, 17, ingår i damlaget som gör comeback.

För Malin Hägg var det egentligen inte meningen att hon skulle spela utan enbart ingå i ledarstaben.

– Jag har lite gamla skador som ligger och gnager, men så testade jag en träning. Det var roligt, jag höll, så nu blir det så. Håller jag så fortsätter det vara roligt och då vill jag fortsätta. Det blir väl till jag går sönder eller inte platsar i laget, säger hon.

Hur känns det att spela ihop med Agnes?

– För min del känns det bara jätteroligt. Jag har alltid tänkt att det vore kul att göra en match ihop mamma-dotter, det sporrar ju så klart. Samtidigt har jag vetat att ålder, skador med mera snabbt kan sätta stopp för det, säger Malin och tillägger:

– Vi hamnade dessutom i samma femma, så det är lite roligt att få styra varandra på planen också. Agnes är center, jag före detta center, så jag ska försöka att inte lägga mig i, säger Malin och skrattar.

Blir det ett problem?

– Nej, men jag tror att hon tycker om att höra backarna, oavsett om det är jag eller någon annan.

Hur går snacket hemma?

– Jag kan inte säga att vi har något annat än positivt snack, vi pratar lite positioner taktiskt. Inget negativt, säger Malin och får medhåll av Agnes.

Även Therese Bogren tycker det är roligt att spela med dottern Jennifer. För dem är det dock inget nytt.

– Vi spelade ihop första säsongen 19/20, sedan lade damlaget ner. Vi spelar även ihop i RIK:s damlag, säger Therese.

Är det mycket diskussioner efter en match eller träning?

– Nej, det är bara skönt att kunna prata med någon som vet, någon som varit med i matchen. Det är inget konstigt, det känns som jag alltid spelat med mamma, så det känns mer konstigt att inte spela med henne, säger Jennifer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt