Tappert kämpande Svala föll i Blekinge

IBK Svalas damlag förlorade med 3–9 borta mot Olofströms IBK B. Foto: Bildbyrån

IBK Svalas långa söndagstripp till Blekinge gav inga poäng. Det blev förlust med 3–9 mot Olofströms IBK B.
– Vi är nöjda med matchen trots förlusten, säger spelande tränaren Jasmin Eneroth.

IBK Svala begav sig till Olofström med tio utespelare och en målvakt och svarade för en gedigen insats.

Mörlundalaget hamnade i ett 2–0-underläge efter 16 minuter som de lyckades hämta upp till 2–2.

15-åriga Wilda Front satte 2–1 med 24 sekunder kvar av öppningsperioden och 2–2 i boxplay i upptakten av andra perioden.

Därefter lade Blekingelaget i en högre växel och sprang ifrån till 7–2 innan andra periodens slut. Svala förlorade till slut med 9–3. Lisen Hägg gjorde Svalas tredje mål som betydde 8–3 några minuter in i tredje perioden.

– Trots förlusten gör vi ett fruktansvärt bra jobb och ger inte upp. Vi är jättenöjda med insatsen och fortsätter kämpa även om vi ligger under. Olofström fick verkligen kämpa för segern, säger Jasmin Eneroth.

Känslan var extra god vid 2–2 i upptakten av andra perioden.

– Då var vi ännu nöjdare med tanke på att vi åkte hit med tio utespelare och fick jobba hårt. Vi har ett jättebra boxplay. Vi kämpar med det vi har, säger Eneroth.

Alla spelare erhöll beröm för en väl genomförd insats. Plusbetyg delades ut till Wilda Front, forwarden som vikarierade som back och svarade för två mål.