Annons:

Starkt IBK Svala bärgade säsongens första poäng

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Starkt IBK Svala bärgade säsongens första poäng

IBK Svala tog säsongens första poäng i innebandytvåan efter en stark avslutning av hemmamatchen mot Färjestadens IBS. Laget gick från 4-6 till 6-6 i slutperioden och hade även bud på att sätta segermålet.

Annons:

IBK Svala från Mörlunda har haft en tuff säsongsstart med fyra raka förluster. Men på tisdagskvällen lyckades laget bärga säsongens första poäng genom att spela oavgjort, 6-6 (1-1, 2-2, 3-3), mot tabellfyran Färjestadens IBS.

– Äntligen lossnade det och efter många om och men klickade spelet. Vi ägde den första och halva den andra perioden, med stort bollinnehav, fint passningsspel och vi hade förmågan att lugna ner spelet när det behövdes, säger lagets spelande tränare Jasmin Eneroth.

Stark upphämtning

Efter två perioder var ställningen 3-3, och Svala fick sedan en drömstart på den tredje perioden med 4-3 efter bara fyra sekunders spel. Gästernas vändning var dock snabb och rejäl, och bara drygt fem minuter senare hade Färjestaden gjort tre raka mål och skaffat sig en ledning med 6-4.

Men hemmalaget gav inte upp, utan tack vare två mål (det sista inprickat med fem minuter kvar att spela) lyckades man fixa 6-6 och säsongens första poäng.

– Vi hade ett par bra lägen att även sätta 7-6 i slutminuterna, men det kändes som att stressen tog överhand lite där. Samtidigt spelade Färjestaden ett bra försvarsspel och täckte våra skott, säger Jasmin Eneroth.

"Gör ett enormt jobb"

Bäst i IBK Svala var tremålsskytten Emma Adolfsson. Plus också till Jasmin Eneroth för en stark insats i målet.

– Jag tror att Emma egentligen gjorde fyra mål, men att ett av dessa bokfördes fel. Inte bara att hon gör fyra av våra sex mål och hela tiden är där och petar in bollar, utan hon gör också ett enormt jobb i boxen och orkar ta kampen, berömmer Svala-tränaren.

IBK Svalas poäng: Emma Adolfsson 3+1, Ines Carlsson 2+2, Stina Johansson 1+0, Malin Hägg 0+1, Thérese Bogren 0+1.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt