Annons:

IBK Svala nära första segern – utvisningar fällde laget

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

IBK Svala nära första segern – utvisningar fällde laget

IBK Svala hade både marginalerna och domsluten emot sig borta mot bottenkollegan Mörbylånga GoIF. Två sena mål av hemmalaget och mängder med utvisningar för Svala fällde till slut Mörlunda-laget.

Annons:

Det var verkligen så nära att IBK Svala tog sin första trepoängare i kväll. Trots sex utvisningar emot sig (Mörbylånga fick inte någon) hade laget ledningen med både 2-0, 3-1 och även 4-3 med bara minuter kvar att spela av matchen, men två sena mål från hemmalaget förstörde dagen för Svala.

IBK Svala inledde matchen på bästa sätt och ledde med 2-0 efter den första perioden efter mål av Ines Carlsson och Lisen Hägg, Efter halva matchen hade Mörlunda-laget ledningen med 3-1 efter mål av Stina Johansson, men innan den sista pausvilan hade hemmalaget både reducerat och kvitterat.

Två sena mål avgjorde

Den tredje perioden blev lika jämn och rafflande som de båda första. Wilda Front gav Svala ledningen då åtta minuter återstod, men genom två mål under matchens sista fem minuter vände och vann Mörbylånga. Kvitteringen till 4-4 kom på lagets tredje mål i numerärt överläge.

– Det känns surt. Vi hade tyvärr domarna emot oss i dag, de kändes minst sagt lite småpartiska. Vi fick sex utvisningar och Mörbylånga ingen – trots att de bland annat vid ett tillfälle hockeytacklade en av våra tjejer så att hon föll handlöst i golvet med bakhuvudet före. Som förklaring fick vi bara att ”vi dömer efter det vi ser”, berättar IBK Svalas spelande tränare Jasmin Eneroth.

"Agerar som ett lag"

Svalas tränare var dock nöjd med sitt lags insats.

– Alla har verkligen anammat det vi har tränat på och pratat om. Vi spelar med varandra och för varandra, är och agerar som ett lag och tar det i både med- och motgång. Dessutom tar vi steg för varje match vi spelar, berömmer Jasmin Eneroth, som inte ville lyfta fram någon enskild spelare utan hyllade hela laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt